Svijet

HAOS NA AERODROMU U TEL AVIVU ZBOG DRŽAVLJANINA SRBIJE: Kopao tunel da pobjegne iz pritvora, ovako je otkriven (FOTO)

Autor Vasilisa Grgurević Izvor Kurir

Državljanin Srbije (28) koji je ilegalno ušao u Izrael, pokušao je da iz pritvorske jedinice na aerodromu pobjegne kopanjem tunela, ali policija ga je uhvatila u poslednjem trenutku.

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Prema izvještaju u Makou, državljanin Srbije je sletio u Izrael i prebačen je na graničnu kontrolu, ali je zvaničnik MUP-a odbio da ga pusti u Izrael iz straha da će u toj zemlji ostati na crno.

On je prebačen u pritvorsku ćeliju u Izraelu zajedno sa drugim stranim državljanima kojima je iz istog razloga zabranjen ulazak u Izrael. Tokom boravka u ćeliji, srpski državljanin i ostali su peškirom prekrili lampu u kupatilu i uklonili rešetke.


Osumnjičeni je rešetkom sa vrata kupatila razbio keramiku i iskopao rupu u zidu kroz koju je planirao da pobjegne. Skoro savršen pokušaj je propao kada su službenici za imigraciju otkrili tunel tokom rutinske provjere ćelije. Policajac je primjetio:

Da to nismo shvatili na vrijeme, on i ostali pritvorenici su mogli da pobjegnu.

Kako prenosi bhol.co.il, osumnjičeni je uhapšen i odveden na saslušanje, gdje je priznao pokušaj bjekstva. Tužilaštvo policije regiona Šefala podiglo je optužnicu protiv njega Sudu za prekršaje u Rišon Lecionu zbog pokušaja bjekstva iz hapšenja i oštećenja imovine.