Svijet

POZIRALA U SOBI, PA DOBILA NOŽ U GRUDI! Stravičan zločin trese državu, roditelji iza rešetaka

Autor Aleksandar Blagić

Četrnaestogodišnja djevojka Skarlet Vikers pronađena je mrtva na porodičnom imanju. Za smrt djevojčice osumnjičeni su njeni roditelji.

Izvor: privatna arhiva

Skarlet Vikers (14) pronađena je mrtva u porodičnom imanju, a za smrt devojčice osumnjičeni su njeni roditelji, piše "Miror". Istraga je utvrdila da je Skarlet ubodena nožem u grudi, a roditelji Sajmon (48) i Sara Hol (44) nisu se dosad oglašavali povodom optužbe.

"Skarlet je bila ljupka djevojka sa odličnim smislom za humor. Uvijek je bila besprekorna, puna poštovanja i ljubazna. Veoma druželjubiva djevojka, bila je popularna među svojim prijateljima i veoma će joj nedostajati školskoj zajednici. Osoblje i učnici su izuzetno tužni zbog vijesti i željeli bi da kažemo da su naše misli sa svima koji su pogođeni ovom tragedijom. Trust naporno radi da podrži učenike i osoblje u ovom veoma teškom vremenu", izjavio je Su Gil, direktor Akademije Huton koju je pohađala Skarlet.

Ubistvo se dogodilo 5. jula u večernjim časovima. Roditeljima će biti određen pritvor, a prije ubistva, Skarlet je objavila snimak koji je objavila na svom "TikTok" profilu.

Na snimku se vidi kako pozira u kameru, a snimala se u svojoj sobi. Bila je obučena u crno, a ispod snimka piše "Molim vas da zanemarite nered".