Svijet

HIT SCENA NA SAMITU NATO: Pogledajte reakciju Zelenskog kad ga je Bajden najavio kao Putina SVJETSKI LIDERI U ŠOKU

Autor Anđela Vukčević Izvor Kurir

Američki predsjednik Džo Bajden napravio je neviđen gaf kad je ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog najavio kao ruskog lidera Vladimira Putina!

Izvor: YouTube/Zelenskyy President/Screenshot

 Sada želim da predam riječ predsjedniku Ukrajine, koji ima hrabrosti koliko i odlučnosti, dame i gospodo, predsjednik Putin - rekao je Bajden i krenuo da ustupi Zelenskom mjesto za govornicom.

Međutim, nastao je momentalni tajac, a vidno zbunjeni Zelenski se ukopao u mjestu i nije znao kako da reaguje. Pojedini svjetski lideri nisu bili sigurni da li da aplaudiraju ili da čekaju da se Bajden ispravi.

 Zelenski - viknuo je neko iz publike nakon čega je Bajden shvatio grešku.

 Predsjednik Putin?! On će pobijediti predsednika Putina! Predsjednik Zelenski! Toliko sam fokusiran na to da pobjedimo Putina. Moramo da brinemo o tome - rekao je Bajden na šta se Zelenski nasmijao.

  Ja sam bolji - rekao je Zelenski.

Vi ste mnogo bolji - odgovorio je Bajden.

Ponižavajuća zbrka se dogodila dok su se Bajden i lideri 19 drugih zemalja okupili da objave potpisivanje novog bezbjednosnog sporazuma sa Ukrajinom.

Američki predsjednik Džo Bajden napravio je potom još jedan veliki gaf kad je pomiješao potpredsjednicu Kamalu Haris i svog prethodnika Donalda Trampa na pomno praćenoj konferenciji za novinare na samitu NATO!

Novi lapsusi vjerovatno će dodatno podstaći zabrinutost oko mentalne sposobnosti američkog predsjednika i još više ugroziti njegovu predsedničku kampanju.