Svijet

DRAMA PRI POLIJETANJU - EKSPLODIRALA GUMA NA AVIONU! Televizije odmah objavile snimak, letjelica se nakrivila!

Autor Uroš Matejić

Na Boingovom avionu eksplodirala guma prilikom polijetanja.

Izvor: t Printscreen Youtube/WKMG News 6 ClickOrlando

Američke televizije objavile su snimak koji prikazuje eksploziju gume Boingovog aviona American Airlines-a tokom polijetanja na međunarodnom aerodromu Tampa u Floridi. Putnici i posada su bez povreda napustili avion i autobusom su prebačeni do terminala, naveli su zvaničnici kompanije u saopštenju.

Nema izvještaja o povrijeđenima, a incident nije uticao na ostale letove na aerodromu. Zvaničnici American Airlinesa su se izvinili za neprijatnosti i naglasili da "ne žele da poremete planove putovanja svojih klijenata". Boing je u poslednje vrijeme u centru pažnje zbog brojnih bezbjednosnih propusta koji su čak doveli i do povređivanja putnika.

Pukla guma na avionu
Izvor: Youtube/WKMG News 6 ClickOrlando

Najnoviji incidenti koji su odjeknuli svijetom povezani su sa točkovima, nakon što su sa dva aviona prilikom polijetanja otpali točkovi. Osim toga, Boing je u sklopu sporazuma priznao krivicu za prevaru u vezi sa padom dva aviona "737 Max" u Indoneziji i Etiopiji 2018. i 2019. godine, u kojima je poginulo 346 putnika i članova posade i moraće da plati kaznu od 243,6 miliona dolara, čime je dodatno narušena reputacija kompanije koja se obavezala da će sada poboljšati bezbjednosne standarde.

Tagovi