Svijet

DRAMATIČNO PREDVIĐANJE MEDVEDEVA: Sukob u Ukrajini se neće završiti ni potpisivanjem MIROVNOG SPORAZUMA

Autor Vasilisa Grgurević Izvor Kurir

Dmitrij Medvedev, bivši predsjednik Rusije, smatra da se sukob u Ukrajini neće okončati ni potpisivanjem mirovnog sporazuma!

Izvor: Profimedia

Medvedev navodi da će se bez obzira na potpisivanje mirovnog sporazuma vremenom na vlast u Ukrajini "vratili radikali" koji su inspirisani "zapadnim neprijateljima" Rusije.

Tada će doći vrijeme da konačno zgazimo reptila i zabijemo dugački čelični ekser u kovčeg banderovske kvazi-države. Uništićemo ostatke njegovog krvavog nasleđa i vratiti preostale zemlje u krilo Rusije. Neprijatelji Rusije neće nigdje otići. Akumuliraće snagu i čekati novi zgodan razlog da unište našu zemlju. Moramo biti spremni za buduće bitke za odbranu otadžbine - napisao je Dmitrij Medvedev na svom kanalu na Telegramu.

Ruski predsjednik Vladimir Putin, podsjetimo, rekao je nedavno da je spreman da prekine rat sa Ukrajinom i potpiše mirovni sporazum ako Kijev povuče trupe sa teritorija tri oblasti koje je anektirala Rusija i zvanično odustane od namjere da se učlani u NATO.

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski nazvao je Putinov predlog ultimatumom i rekao da je spreman da počne pregovore sa Moskvom čim Rusija povuče svoje trupe sa ukrajinske teritorije.

Želi da se odreknemo nekih naših okupiranih teritorija, ali želi i neokupirane teritorije. Neće stati. Neće biti zamrznutog sukoba - naglasio je Zelenski.