Svijet

CRNOGORAC UBIO BOSANCA JER JE MISLIO DA JE LJUBAVNIK NJEGOVE ŽENE! Iskasapio ga nožem, onda otišao u kafić i popio kafu

Autor Uroš Matejić

Crnogorac je nakon ubistva Bosanca pozvao svoju suprugu kojoj je rekao: "Ubio sam tvog ljubavnika, idem u zatvor, a ubiću i tebe".

Izvor: YouTube/Printscreen/South East 999 Videos

Državljanin Crne Gore (40) osuđen je na doživotnu kaznu zatvora jer je nožem ubio 40-godišnjeg državljanina BiH za kojeg je vjerovao da je u ljubavnoj vezi sa njegovom suprugom. Presudu je izrekao Zemaljski sud u austrijskom Velsu nakon 15 mjeseci i tri dana suđenja. Javni tužilac je naveo da je okrivljeni 31. marta prošle godine u skladištu svoje firme u Martrenku (okrug Vels-Lend) "sa pet snažnih uboda nožem ubio svog radnika za kojeg je sumnjao da ima aferu sa njegovom suprugom".

Nakon toga je krvavim nožem naterao 19-godišnjeg službenika da ga odveze u kafić, a usput je pozvao svoju suprugu kojoj je rekao: "Ubio sam tvog ljubavnika, idem u zatvor, a ubiću i tebe". Navodno je u kafiću popio kafu i vikao da je upravo ubio ženinog ljubavnika. Nakon toga je otišao u Linc kako bi se navodno predao policiji, ali tužilaštvo tvrdi da to nije nužno tačno jer njegova supruga živi u Lincu i vjerovatno je namjeravao da i njoj naudi. Međutim, on je u međuvremenu uhapšen jer je za njim raspisana potjernica.

"Optuženi je počinio zločin iz 'neosnovane, bijesne ljubomore'", rekao je javni tužilac. Čovjek je "zapravo imao sve" - porodicu, kuću, firmu i dobru zaradu. Prije nekoliko godina počeo je da pije, uzima kokain, odlazi u javne kuće i zlostavlja svoju ženu. Mjesec dana prije krvavog čina nad državljaninom BiH, osuđen je na uslovnu kaznu zatvora zbog kontinuiranog nasilja nad suprugom. Nije mu bio prvi put da je posumnjao na nekog od svojih radnika - rečeno je na suđenju, prenosi Feniks-magazin. Jedina olakšavajuća okolnost bila je to što je optuženi priznao ubistvo. Pošto presuda nije pravosnažna, branilac osuđenog je već najavio žalbu.