Svijet

ITALIJANSKI MEDIJI: Osumnjičeni za ubistvo pobjegao u Crnu Goru?

Autor Milica Mrvaljević Izvor Pobjeda

Đakomo Bozoli, osumnjičeni za ubistvo svog ujaka pobjegao je nakon tog zločina sa svojom partnerkom i njihovim sinom, prenijeli su italijanski mediji.

Izvor: AA/ABACA / ABACA PRESS / PROFIMEDIA

Italijanska policija traga za Đakomom Bozolijem, osumnjičenim da je ubio svog ujaka. Italijanski mediji spekulišu da Bozoli pobjegao u pravcu Crne Gore ili Albanije. Tamošnja policija nije ni demantovala niti potvrdila ove navode, piše Pobjeda.

Đakomo Bozoli, osumnjičeni za ubistvo svog ujaka pobjegao je nakon tog zločina sa svojom partnerkom i njihovim sinom, prenijeli su italijanski mediji.

Posljednjih dana, Bozoli je navodno viđen u Marbelji u Španiji, ali ni to nije još potvrđeno.

Bogati italijanski industrijalac osuđen za ubistvo svog ujaka i bacanje njegovog tijela u fabričku peć nestao je sa članovima svoje porodice, neposredno prije nego što je trebalo da bude izrečena kazna doživotnog zatvora. U toku je međunarodna policijska potjera - navode mediji u Italiji.

Bozoli se sumnjiči da je pobjegao iz svog doma na jezeru Garda u sjevernoj Italiji sa partnerom i devetogodišnjim sinom u svom Maseratiju, nekoliko dana prije nego što su sudije Vrhovnog suda potvrdile njegovu optužnicu za ubistvo ujaka Marija Bocolija u oktobru 2015. u njihovoj porodici.

Vrhovni sud je prethodno potvrdio navode nižeg suda da se Bozoli (39) žustro raspravljao sa svojim ujakom oko vođenja livnice u blizini Breše, te da je nakon ubistva angažovao osoblje da mu pomogne da utovari njegov leš u peć nakon što ga je ubio.

Kada je policija stigla u Bozolijevu kuću da ga odvede u zatvor, zatekla je kuću zatvorenu.

Iznad svega, možda je imao za cilj da se sakrije u zemljama koje nisu članice EU u kojima izručenje nije omogućeno. Poslednjih dana kruže glasine svih vrsta, uključujući i onu da bi bjekstvo u Španiju bilo razrađena šema, radi obmane kako bi se umjesto toga prikrilo Bozolijevo bjekstvo prema Crnoj Gori ili Albaniji. Spekulacije, trenutno. Pošto je bio u Španiji, mogao je i lako da krene automobilom, pa brodom u Maroko, da nestane lakše nego što bi to u Evropi - piše Italijanski Today Cronaca.