Svijet

TURISTA ŽELIO DA SLIKA SLONOVE, IZGAZILI GA NASMRT! Horor na safariju: Vjerenica gledala, ostala samo krvava odjeća

Autor Jana Desovski

Verenica turiste iz Španije je gledala kako slonovi gaze njenog partnera.

Izvor: Facebook/Screenshot/YouTube/New Vision TV

Španskog turistu su nasmrt izgazili slonovi koje je htio da fotografiše na safariju. On je preminuo ispred svoje vjerenice koja je vrištala dok je gledala užasnu scenu. Muškarac je izašao iz safari automobila da fotografiše slonove u južnoafričkom rezervatu i nažalost je stradao.

Četvoro turista je krenulo safari kombijem oko Nacionalnog parka Pilanesberg u blizini svjetski poznatog turističkog naselja San Siti kada su pored jezera ugledali krdo slonova sa troje mladih. Uprkos upozorenjima troje saputnika da se vrati u automobil, turista, star 43 godine, rekao je da želi da uslika šest slonova izbliza i izašao i krenuo ka njima. 

Ogromna odrasla slonica od 3,5 tone koja je štitila mlade, bila je uplašena i nasrnula je na čovjeka. Njoj su se pridružili i druga dva odrasla slona koji su takođe napali turistu. Španac koji je vrištao jurio je nazad sa kamerom kroz žbunje do svojih prijatelja u kolima, ali ga je preteklo krdo koje je jurilo, oborilo i izgazilo do smrti.

Sve što su svjedoci rekli da je preostalo od muškarca nakon napada od 30 sekundi, bila je pohabana odjeća natopljena krvlju i ostaci tijela koji su bili potpuno zgnječeni. Kako se saznaje, muškarac je bio na odmoru sa svojom vjerenicom i bio je sa dvojicom njenih prijatelja iz Johanesburga kada se tragedija dogodila u nedelju ujutru. 

Portparol odbora za sjeverozapadne parkove i turizam rekao je: "Slonovi su se odmah udaljili sa lica mjesta bez ikakve agresije prema obližnjim vozilima i nestali su u žbunju. Gost je bio španski državljanin koji je sa tri prijatelja krenuo u avanturu i ubrzo su naišli na krdo slonova koji su se hranili daleko od puta. Prema riječima očevidaca, čovjek je odlučio da izađe iz vozila i pješke priđe slonovima.''

"Uprkos upozorenjima njegovih saputnika iz druga dva vozila, on se, nažalost, nije obazirao. Odrasla slonica napala je čoveka koji je potom pobegao. Nažalost, nije uspeo da izbegne slona kome se sada pridružilo celo krdo i koji je uhvaćen i izgažen nasmrt.

"Zvaničnici parka su upozoreni i odmah su izašli na lice mjesta kako bi pomogli i obezbijedili mjesto događaja. Izjave svjedoka koji su posmatrali cio incident dalje sugerišu da je slon koji je napao i možda to učinio da zaštiti krdo i mlade. Slučaj je predat policiji na dalju istragu", rekao je Piter Nel, vršilac dužnosti glavnog direktora za konzervaciju za NV Parks & Tourism Board.

On je dalje naglasio da se svi turisti upozoravaju da ne izlaze iz automobila i da su na njihovim ulaznicama odštampane informacije koje ne služe samo bezbjednosti gostiju već i životinja.

Čuvar parka koji je želio da ostane anoniman rekao je: "Bila je to veoma glupa stvar i turistu su bukvalno vikali da se vrati u auto, ali je želio da dobije fotografije krda. Previše se udaljio sa puta da bi mogao da se vrati do auta kada su slonovi krenuli da ga jure. Njegovi prijatelji su bili u stanju šoka i trebalo im je hitno stručno savjetovanje."