Svijet

PREPAD NA 2.500 KM OD FRONTA: Dignuta u vazduh ruska pruga kojom se municija iz Sjeverne Koreje transportuje u Ukrajinu?

Autor Anđela Vukčević Izvor Kurir

Ukrajinski partizani tvrde da su digli u vazduh željezničku prugu u Rusiji koja je korišćena za transport municije iz Sjeverne Koreje do linije fronta u Ukrajini!

Izvor: Kurir/ Printscreen

Naši agenti uspjeli su da izvedu uspešnu operaciju na Transsibirskoj železnici kod Jekaterinburga. Železnička pruga duž koje se dopremala sjevernokorejska municija dignuta je u vazduh - napisala je grupa Ateš na svom kanalu Telegramu.

Ateš je inače vojni p

Grupa je objavila mapu na kojoj se vidi navodna lokacija napada i kratak snimak na kome se vidi eksplozija. Sabotažu je prema navodima portparola grupe izveo jedan od njihovih ruskih agenata.

Odbio je da bude nagrađen jer radi iz ideoloških razloga. Njegov cilj je da zaustavi zločinački rat koji njegova zemlja vodi protiv Ukrajine - rekao je portparol grupe za Kijev Post.

Jekaterinburg je inače udaljen od Ukrajine oko 2.500 kilometara.

Sjevernokorejski vojnici, podsjetimo, trebalo bi uskoro da stignu na tlo Ukrajine kako bi podržali Rusiju u ratu, objavio je nedavno Pjongjang.