Svijet

ZLOČIN KAKAV SARAJEVO NE PAMTI! Majka i sin lomili tijelo ženi, čupali je i mučili do smrti!

Autor Miloš Škrbić

Nermina Ravlić brutalno je ubijena prije nekoliko dana u sarajevskom naselju Pofalići, pokazala je istraga. Njeno tijelo je izmasakrirano.

Izvor: T. S./Klix.ba

Za ubistvo nesrećne žene u Sarajevu na izrazito okrutan način sumnjiče se njen suprug Goran Ravlić i njegova majka Ledžiba Ravlić, za šta ih i Tužilaštvo KS tereti i zbog čega im je predložen pritvor. Pomagaču Latifu Jašareviću se na teret stavlja krivično djelo neprijavljivanje krivičnog djela i pomoć nakon izvršenog krivičnog djela.

"Avaz" danas otkriva nove detalje ovog stravičnog zločina. Da stvar bude gora, njen suprug je pravosnažno osuđen u Hrvatskoj 2019. godine zbog krivičnog djela teška tjelesna povreda, prijetnja.

No, istraga je pokazala da su Goran i njegova majka Ledžiba, prema prethodnom dogovoru, ubili Nerminu, i to na vrlo okrutan i brutalan način. Prije ubistva, Nerminu su fizički i psihički zlostavljali, uskrativši joj bilo kakvu vrstu komunikacije sa spoljnim svijetom. Onemogućili su joj i pristup mobilnom telefonu i izlaske van stana, pa je kontinuirano se*sualno zlostavljali na način da su joj gurali NN predmete oštrih ivica i većeg obima u vaginalni i analni otvor, usljed čega je nesretna žena trpjela izuzetno jake bolove.

Sakrili dokaze

Prema istrazi, kupili su mašinu za mljevenje mesa, a sve s ciljem da tijelo raskomadaju i uklone iz navedenog stana, to jeste da unište sve dokaze i tragove zvjerskog ubistva.

Danima su je izgladnjivali, čupali i šišali joj kosu i nanosili teške povrede, u vidu teških lomova ekstremiteta, tupim udarcima u predjelu glave i drugih djelova tijela. Prethodno su joj zavezali ruke da ne može pružiti bilo kakav otpor. Koliko su bili brutalni, istraga je pokazala da su nakon ubistva nesretne žene, a da bi sakrili tragove, prikrili neugodne mirise iz stana, koristeći razne osvježivače i mirisne svijeće.

Istraga je pokazala i da su Ravlić, njegova majka i njihov pomagač Latif Jašarević u tržnim centrima "kupili sjekiru, testeru, set noževa, više plastičnih kutija, patrone amonijaka za prenosive frižidere, plastične rukavice, plastična odijela, zaštitne maske, selotejp trake, vreće za smeće".