Svijet

TRAMP ODBACIO PUTINOV MIROVNI PREDLOG: Bivši predsjednik Amerike poslao JASNU PORUKU Moskvi u vezi Ukrajine!

Autor Milica Mrvaljević Izvor Kurir

Kandidat za predsjednika SAD Donald Tramp odbacio je mirovni predlog za okončanje sukoba u Ukrajini koji je iznio ruski lider Vladimir Putin!

Bivši predsednik Donald Tramp pokazuje pesnicom predstavnicima medija pre nego što napusti Trampovu kulu u utorak,
Izvor: Profimedia

Tramp je tokom prve debate sa glavnim rivalom i aktuelnim američkim predsjednikom Džoom Bajdenom rekao da uslovi koje je ruski lider iznio za okončanje rata u Ukrajini nisu prihvatljivi.

Novinaka Si-En-Ena Dejna Baš pitala je Trampa tokom debate da prokomentariše Putinov predlog. Tramp je pokušao da izbjegne odgovor, međutim, novinarka je bila uporna.

Da li su Putinovi uslovi prihvatljivi za vas - upitala je ponovo Baš.

Ne. Nisu prihvatljivi - odgovorio je Tramp.

Putin je nedavno, podsjetimo, rekao da će narediti prekid vatre u Ukrajini samo ako Kijev povuče trupe iz četiri regiona koje je anektirala Moskva i zvanično odustane od nastojanja da postane članica NATO.

Tramp je tokom debate ponovio da će okončati rat u Ukrajini ako u novembru bude ponovo izabran za predsjednika, međutim, ponovo nije dao nikakve detalje o tome kako planira to da izvede.

Nekadašnji američki predsjednik je inače nakon debate povećao svoju prednost u odnosu na aktuelnog šefa države Bajdena i mnogi vjeruju da je izborna trka praktično odlučena.