Svijet

ŽESTOK RUSKI NAPAD NA KIJEV! Objavljen zastrašujući snimak ruske rakete dok KRSTARI NEBOM iznad ukrajinske prijestonice

Autor Anđela Vukčević Izvor Kurir

Dvije osobe su povrijeđene, a desetine stambenih i drugih objekata oštećeno u ruskom raketnom napadu na Kijevsku oblast tokom noći, izjavio je danas šef regionalne državne administracije.

Izvor: Kurir / PRINTSCREEN YOUTUBE

Od tri rakete koje je lansirala Rusija, sistem protivvazdušne odbrane Ukrajine uništio je dvije iznad Kijevske oblasti, rekao je komandant ukrajinskog vazduhoplovstva Nikola Oleščuk.

U svojoj objavi u aplikaciji za razmjenu poruka Telegram, Oleščuk nije rekao šta se dogodilo sa trećom raketom. Društvenim mrežama širi se snimak ruske rakete koja leti iznad Kijeva.

 Dve oijsobe su povrijeđene.

Fragmenti rakete su povrijedili dvije osobe kojima nije bila potrebna hospitalizacija, napisao je na Telegramu Ruslan Kravčenko, šef administracije Kijevske oblasti.

Krhotine su oštetile i šest višespratnica i više od 20 privatnih kuća, dodao je Kravčenko. Osim toga, oštećena je benzinska pumpa, apoteka, upravna zgrada i tri automobila u regionu.

Kijev, okolni region i nekoliko drugih širom Ukrajine bili su pod uzbunom od vazdušnih udara jutros oko sat vremena, počevši od 4:50 po lokalnom vremenu.

Svjedoci Rojtersa su izjavili da su u to vrijeme čuli nekoliko eksplozija u Kijevu i okolini.

Ukrajina bezuspješno napala rusku teritoriju dronovima

Ruski PVO sistem uništio je 12 ukrajinskih dronova koji su napali rusku oblast Brjansk, rekao je u nedelju guverner tog regiona koji se graniči sa Ukrajinom.

Prema dosadašnjim podacima, u napadu nije bilo žrtava niti štete, rekao je Aleksandar Bogomaz, guverner Brjanske oblasti.

Rusi su juče izvršili veliki napad na Harkov

Rusija je juče napala Harkov i pogodila stambenu zgradu u Harkovu. U napadu na drugi po veličini ukrajinski grad dvije osobe su poginule, a 53 su povređene. Među njima je i troje djece.

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski zatražio je dodatnu pomoć kako bi se zemlja izborila sa rastućom pretnjom takvog oružja.