Svijet

PUTIN POSTAVIO NEĆAKU ZA ZAMJENIKA MINISTRA ODBRANE? Velike promjene u Kremlju, Ana ima važan zadatak

Izvor Kurir

Ana Civileva imenovana je ukazom ruskog predsjednika Vladimira Putina za zamjenika ministra odbrane!

Izvor: Sergey Bobylev / Sputnik / Profimedia

Civileva, koja je prema nezvaničnim tvrdnjama ruskih opozicionih medija Putinova nećaka, supruga je Sergeja Civileva koji je doskora bio na čelu Ministarstva energetike dok je ranije bio guverner Kemerovske oblasti. Do sada je vodila državni fond "Branioci otadžbine" za podršku učesnicima rata sa Ukrajinom.

Na svojoj novoj funkciji, Civileva će biti odgovorna za organizovanje socijalne i stambene podrške za vojsku, navodi Ministarstvo odbrane.

Putin je inače na mjesta zamenika ministra odbrane takođe imenovao Leonida Gornjina i Pavela Fradkova.

Gornin je ranije bio prvi zamjenik ministra finansija dok će u Ministarstvu odbrane nadgledati pitanja finansijske podrške oružanim snagama - uključujući povećanje transparentnosti novčanih tokova i praćenje efikasne potrošnje budžetskih sredstava.

Pavel Fradkov, najmlađi sin Mihaila Fradkova, bivšeg premijera i bivšeg šefa Spoljne obavještajne službe, bio je prvi zamjenik direktora za predsjedničke poslove prije njegovog imenovanja na novu funkciju. Sada će biti zadužen za upravljanje imovinom i zemljištem i izgradnjom objekata za potrebe Ministarstva odbrane i nacionalne privrede.

Putin je istovremeno otpustio četvoro ljudi iz tima bivšeg šefa resora Sergeja Šojgua.

Ruski predsjednik, podsjetimo, nedavno je saopštio koja su dva uslova da bi počeli pregovori sa Ukrajinom. Putin navodi da Ukrajina prvo mora da povuče svoje trupe iz "svih novih regiona" Rusije da bi počela pregovore.