Svijet

MJESTO SAHRANE OSTAĆE TAJNA: Rusija neće predati porodicama TIJELA ISLAMISTA koji su ubijeni nakon uzimanja taoca

Autor Marija Milošević Izvor Kurir

Tijela islamista koji su ubijeni nakon što su uzeli taoce u istražnom zatvoru u Rostovu neće biti predata porodicama dok će mjesto sahrane ostati tajna!

Izvor: Kurir / Screenshot

Sahranjivanje lica, protiv kojih je obustavljeno krivično gonjenje u vezi sa učešćem u terorističkim aktivnostima zbog njihove smrti, sprovodi na način koji je utvrdila vlada. Tijela tih lica se ne predaju na sahranu i mjesto njihovog sahranjivanja se ne prijavljuje - navodi advokat Dmitrij Agranovski za RIA Novosti.

Federalna kazneno-popravna služba Rusije, podsjetimo, saopštila je prethodno da su likvidirana šestorica zatvorenika koji su u jutarnjim satima u istražnom zatvoru u Rostovu uzeli dvojicu zaposlenih za taoce.

Tokom specijalne operacije oslobađanja talaca u istražnom zatvoru broj 1 Federalne kazneno-popravne službe Rusije u Rostovskoj oblasti, kriminalci su eliminisani, a zaposleni koji su držani kao taoci su oslobođeni i nisu povrijeđeni - saopštila je Federalna kazneno-popravna služba.

Izvor: Kurir / Screenshot

Tokom talačke krize jedan od otetih službenika je lakše povrijeđen.

Islamisti su bili naoružani oštricama i gumenim palicama i navodno su tražili prevoz i mogućnost da napuste pritvorski centar. Trojica otmičara su izdržavala dugogodišnje kazne zbog pripremanja terorističkog napada u Karačaj-Čerkeziji.