Svijet

OGLASIO SE DŽO BAJDEN POSLE PRESUDE HANTERU: Prihvatam odluku suda, ali se i dalje ponosim svojim sinom

Autor Balša Janković Izvor Kurir

"Prihvatam odluku suda, ali se i dalje ponosim svojim sinom" - rekao je američki predsjednik Džozef Bajden nakon što je sud proglasio njegovog sina Hantera krivim.

Bonnie Cash / Pool via CNP / SplashNews.com / Splash / Profimedia
Izvor: Kurir/Bonnie Cash / Pool via CNP / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Predsjednik Džo Bajden u svom prvom komentaru nakon što je njegov sin Hanter Bajden proglašen krivim po sve tri tačke optužnice koje ga terete da nije prijavio da je koristio droge kada je kupio revolver 2018. godine, izrazio je ljubav prema svom sinu i rekao da će da prihvati presudu koju je porota izrekla.

"Prihvatam odluku suda, ali se i dalje ponosim svojim sinom" - rekao je američki predsjednik Džozef Bajden nakon što je sud proglasio njegovog sina Hantera krivim.

"Kao što sam rekao prošle nedelje, ja sam predsjednik, ali sam i tata. Džil i ja volimo našeg sina i jako smo ponosni na čovjeka kakav je on danas.

"Uvijek ćemo biti uz Hantera. Prihvatiću ishod ovog slučaja i poštovaću ​​sudski proces" - dodao je predsjednik Džo Bajden

Sada Hanteru Bajdenu prijeti kazna do 25 godina zatvora i novčana kazna od 750.000 dolara. Mediji navode da počinioci prvi put rijetko dobijaju zatvorske kazne.

Protiv sina aktuelnog američkog predsjednika bile su podignute optužnice zbog pištolja koji je u njegovom posjedu bio 11 dana. Bajden je ilegalno kupio "kolt kobra" u oktobru 2018. godine. Kupovina nije obavljena po zakonu zato što je Hanter prodavcu dao lažnu izjavu da nije bio korisnik droga, iako je tada koristio narkotike.