Svijet

KRVAVI LEŽE NA ZEMLJI: Horor u Kini, američki profesori napadnuti nožem u parku, mrežama se širi JEZIVI SNIMAK (VIDEO)

Autor Milica Mrvaljević Izvor Kurir

Četiri američka univerzitetska profesora nalaze se u bolnici nakon što ih je nepoznati napadač izbo nožem u javnom parku u Kini, prenosi Bi-Bi-Si.

Izvor: printscreen Youtube

Kako se navodi u saopštenju njihovog matičnog koledža, oni su povređeni tokom jednodnevne posjete parku u provinciji Jilin, na sjeveru Kine. Grupa je juče bila u posjeti lokalnom hramu kada ih je napao muškarac nožem.

Američki Stejt department saopštio je medijima da je Ministarstvo spoljnih poslova upoznato sa incidentom, ali da za sada nemaju više informacija.

Kineske vlasti u međuvremenu nisu reagovale na incident, a društvene mreže su preplavile slike stravičnog napada. Zajedničke objave pokazuju da najmanje tri osobe krvare i leže na zemlji.

Kako piše Bi-Bi-Si, incident je brzo cenzurisan na kineskom internetu, a pretraživanja ključnih termina nisu dala rezultate uprkos činjenici da je sve završilo u trendu na kineskoj društvenoj platformi Veibo.

Incident se dogodio usred napetih diplomatskih odnosa, a ova akademska razmjena studenata i naučnika rezultat je pokušaja da se relaksiraju napeti diplomatski odnosi između Pekinga i Vašingtona.

Na primjer, Si Đinping je najavio plan da pozove 50.000 mladih Amerikanaca u Kinu u narednih 5 godina. Istovremeno, američki Stejt department izdao je savjetodavno upozorenje Amerikancima koji putuju u Kinu, što je, kako se vjeruje, obeshrabrilo mnoge studente.

Nema sumnje da će ih ovaj incident još više obeshrabriti.