Svijet

OGLASILA SE MARIN LE PEN NAKON DEBAKLA MAKRONA! Bacila ga na koljena i poručila jednu stvar

Autor Aleksandar Blagić

Lider francuske desnice Marin Le Pen se oglasila nakon glasanja za Evropski parlament.

Izvor: Profimedia

Lider desnice u Francuskoj Marin Le Pen pozdravila je odluku predsjednika Francuske Emanuela Makrona da raspusti parlament i raspiše vanredne izbore. Ona se kratko oglasila i potvrdila je da podržava takvu odluku predsjednika Francuske koji je doživio debakl na izborima za Evropski parlament, a vanredni izbori biće održani 30. juna i 7 jula.

Evropski parlament objavio je večeras prvu procjenu rezultata glasanja u Francuskoj gdje je “Nacionalno okupljanje” predvođeno Mari le Pen i Jordanom Bardelom osvojilo 31,5 odsto glasova. Partija Emanuela Makrona osvojila je 15,2 odsto glasova.

“Ovo je bolje od svih aranžmana, od svih nesigurnih rješenja. Poverenje u Francusku, da se oblikuje budućnost i da nema povlačenja. Vašu poruku sam primio i neće ostati bez odgovora. Znam da mogu računam na vas iako sam u ovom trenutku jedini politički lider bez ograničenja. Francuskoj je potrebna jasna većina, biti Francuz znači da ste izabrali da pišete istoriju, a ne da je trpite”, izjavio je Makron ranije večeras.