Svijet

UKRAJINA SE OSVETILA IZDAJNIKU: Upucan gradonačelnik koji je predao Kupjansk bez borbe

Autor Marija Milošević Izvor Kurir

Ukrajinska obavještajna služba tvrdi da se gradonačelnik Kupjanska koji je sarađivao sa Rusima upucan i da se nalazi u kritičnom stanju!

Izvor: Kurir / Youtube printscreen

Glavna uprava za obaveštajne poslove Ministarstva odbrane Ukrajine saopštila je da je Genadij Macegora (46) upucan u petak u ruskom gradu Stari Oskol u Belogorodskoj oblasti. Macegora se prema navodima GUR bori za život.

Stanje izdajnika ukrajinskog naroda je kritično. Moskovski ljekari već drugi dan zaredom pokušavaju da ga spreče Macegoru da dođe na koncert Kobzonova - saopštila je GUR.

"Dolazak na koncert Kobzonova" je inače fraza koja znači da je neko umro.

Macegora je nakon pokretanja napada na Ukrajinu 2022. godine dobrovoljno prešao na rusku stranu i potpisao protokol o prenosu vlasti u Harkovskoj oblasti. Regionalno tužilaštvo pokrneulo je istragu protiv Macegore zbog zadiranja u teritorijalni integritet i nepovrijedivost Ukrajine od strane osobe koja je predstavnik vlasti i izdaje.

Macegora je posle oslobođenja Kupjanska pobegao u Belgorodsku oblast.

Moskovski gospodari su mu dali pojačano obezbjeđenje, međutim, to ga nije spasilo - navodi GUR.

Telegram kanalu MASH navodi da je Macegora upucan u blizini svoje kuće u Starom Oskolu i da je sa teškim povredama specijalnim avionom prebačen u Moskvu. Macegora je posljednjih mjeseci radio kao direktor kompleksa fizičke kulture i zdravlja u Starom Oskolu.

Ukrajinska specijalna služba, podsjetimo, prošlog novembra likvidirala je Aleksandra Slisarenka iz administracije Harkovske oblasti koju je imenovala Rusija. Jedan zvaničnik administracije u Berdjansku, koji je sarađivao sa Rusima, dignut je u vazduh u maju.

Sa druge strane, ruski pilot helikoptera Maksim Kuzminov, koji je prebjegao helikopterom u Ukrajinu, pronađen je mrtav u španskom ljetovalištu.