Svijet

NAPADNUT LIBAN! Izrael ispalio projektile, Hezbolah prvi put upotrijebio moćne rakete - žestoka borba!

Autor Nevena Davidović

Hezbolah odgovorio na napad izraelskih snaga.

Izvor: Twitter/Screenshot/Ilustracija

Dvije osobe su poginule u izraelskom vazdušnom napadu na predgrađe južnog libanskog grada Aitaruna, javila je libanska državna Nacionalna novinska agencija (NNA).

Izraelska vojska je saopštila da su njeni vojnici identifikovali militanta Hezbolaha u oblasti Aitarun i da je izraelska letjelica ubrzo nakon toga izvršila napad u kojem je militant ubijen.

NNA je izvijestila da su izraelske snage ispalile dvije rakete na kafić u okviru benzinske pumpe, nanevši veliku štetu. Hezbolah je rekao da su njihovi borci odgovorili ispaljivanjem raketa na Malki u sjevernom Izraelu. Izrael to nije komentarisao.

Izraelska vojska je takođe saopštila da su izraelski avioni gađali infrastrukturu u oblasti grada Hijama nakon što su tenkovi napali vojnu strukturu Hezbolaha u oblasti Kfarkela.

Hezbolah je saopštio da je ispalio salvu raketa Falak 2 na vojni komandni centar na sjeveru Izraela. Bezbjednosni izvor rekao je Rojtersu da je to prvi put da je grupa upotrebila ovu vrstu projektila, pošto je u desetinama prethodnih navrata ispalila Falak 1.