Svijet

AKO RUSI NAPADNU, CIVILI SE BRANE SAMI? Procurio plan Njemačke u slučaju rata, uloga NATO je ključna

Autor Aleksandar Blagić

Njemački mediji objavili su navodni plan Njemačke u slučaju vojnog sukoba sa Ruskom Federacijom.

Izvor: Profimedia

Njemački "Bild" objavio je navodni plan Vlade Njemačke u slučaju vojnog sukoba sa Rusijom. U tom planu nalaze se savjeti za građane.

Plan navodi da se savezničke snage Alijanse prebace preko Njemačke na istočno krilo NATO pakta. Same snage njemačke vojske bi bile u toj oblasti takođe. Takođe, u slučaju napada sa više strana, njemačka vojska ne bi mogla da brani sve tačke odjednom što znači da bi ljudi morali da se brane sami u tim trenucima.

U slučaju vazdušnog napada, odnosno bombardovanja, civilima se predlaže da se sklone u skloništa, podzemne parkinge i metro stanice. Vlast takođe zadržava pravo da evakuiše pojedine djelove zemlje, ali se ne dozvoljava razdvajanje porodica. Bolnice bi morale unaprijed da budu spremne za prijem velikog broja pacijenata.

Parlament bi takođe bio raspušten dok se "Njemačka brani". Što se tiče namirnica, zemlja bi mogla da se suoči sa nestašicama. Vlada ima tajne zalihe za slučaj nužde, a može da uvede propise o distribuciji hrane. Osobe uzrasta od 18 godina mogu da budu primorane da rade određene poslove, na primjer u pošti, pekari ili kao medicinsko osoblje.

Izvor: Profimedia