Svijet

RENOVIRALI KUĆU, PA PRONAŠLI TUNEL KOJI VODI DO TAJNE SOBE! Bračni par ostao zatečen, odlučili su da istraže

Autor Uroš Matejić

Bračni par iz Mičigena otkrio tunel koji je vodio do tajne prostorije.

Izvor: TikTok/hayleyg099/Printscreen

Hejli Gilmartin i njen suprug Trevor iz Mičigena odlučili su da renoviraju kuću na jezeru Huron i uklome stari đakuzi, ali su ostali u čudu kad su ispod njega otkrili tunel koji je vodio do tajne prostorije.

"Znali smo da nas čeka puno posla, ali nismo očekivali da ćemo ispod đakuzija otkriti tunel", rekla je Hejli pa pokazala kako su odlučili da istraže tunel i završili u velikoj prostoriji ispunjenoj vodom.

"Vodu nije moguće ispumpati jer je prostorija povezana s jezerom Huron preko velike cijevi", objasnila je u snimku.

Vlasnici su počeli da istražuju istoriju kuće kako bi saznali čemu je služila prostorija. Budući da se jezero Huron nalazi na granici između Kanade i SAD-a, pretpostavljaju da je tunel, odnosno skrivena prostorija, služio za švercovanje alkohola između te dvije zemlje u vrijeme prohibicije.

U prilog tome govori i činjenica kako je nekoliko njihovih komšija ispod svojih domova otkrilo tunele koji vode do skrivenih prostorija. Osim toga, vlasnici su pronašli blokirana drvena vrata u podzemnoj prostoriji, koja tek trebaju da otvore.

"Nastavićemo da istražujemo. Ako bude moguće, ispumpaćemo vodu i možda jednom prostoriju pretvorimo u kuglanu", rekla je vlasnica.