Svijet

"JA SAM NEVIN ČOVJEK"! Prvo obraćanje Trampa nakon istorijske presude: Suđenje namjestili Bajdenovi ljudi

Autor Nevena Davidović

Donald Tramp komentarisao je presudu suda.

Izvor: Youtube/WHAS11/Screenshot

U istorijskom suđenju Donaldu Trampu porota je donijela presudu drugog dana vijećanja i proglasila ga krivim po svim 34 tačkama optužbe, što znači da je Tramp prvi bivši ili sadašnji predsjednik u SAD koji je suočen sa krivičnim suđenjem.

Donald Tramp se nakon presude kratko obratio medijima poručivli da je suđenje bilo namješteno.

"Ovo suđenje je bilo sramota, ovo je bilo namješteno suđenje... Prava presuda biće izrečena 5. novembra od strane naroda. Oni znaju šta se dogodilo ovdje, svi znaju šta se ovdje dogodilo. Nismo uradili ništa loše, ja sam veoma nevin. Borim se za našu zemlju, za ustavnost. Ovo (suđenje) je namješteno od strane Bajdenove administracije, kako bi ugrozili oponenta pred izbore... Nastavićemo da se borimo do kraja i pobijedićemo. Naša zemlja je otišla dođavola...", poručio je između ostalog Donald Tramp nakon suđenja.

Podsjetimo, Tramp se takođe suočava sa još tri krivična slučaja u toku nove kandidature za predsjednika. On se izjasnio da nije kriv po svim optužbama. Tužioci su nedeljama pokušavali da dokažu da je Tramp svjesno plaćao svom bivšem advokatu Majklu Koenu mjesečne rate od 35.000 dolara kako bi mu otplatio 130.000 dolara namijenjenih da se zvijezda filmova za odrasle Stormi Danijels spriječi da izađe u javnost sa navodima o aferi sa Trampom neposredno prije dana izbora 2016. godine.