Svijet

SLUČAJ KOJI JE ŠOKIRAO EVROPU! Dječak nestao prije 7 godina, sad zakucao roditeljima na vrata

Mladić T. R. nestao je 2017. godine pošto je izašao iz svog doma u Bavarskoj i nedavno se poslije sedam godina od nestanka, iznenada pojavio.

Izvor: Policija Nemačke

Til je nestao 2017. godine kad je imao samo 15 godina, nakon čega je policija pokrenula potragu za njim, a 2019. godine su objavili i njegovu fotografiju u medijima.

Njegov nestanak je bio tema u televizijskom programu koji se bavi nerješenim slučajevima, ali ni nakon te emisije se nije pojavila korisna informacija, koja bi rješila brigu njegove porodice. U jednom trenutku je policija čak sumnjala da je ubijen.

Ovih dana mladić se neočekivano javio svojoj porodici.

"Policija je zvanično povukla potragu za Tilom R", saopštili su iz policije. Otac mladića je za njemačku televiziju RTL rekao kako je njegov sin sada dobro.

"Sjajne su vjesti da se moj sin vratio. Dobro mu je i presrećni smo što je odlučio da se vrati kući. Po njega su otišla njegova braća. Živio je u velikom njemačkom gradu i radio razne poslove", za RTL je rekao njegov otac.

Prema pisanju lokalnih medija, Till R. je 16. septembra 2017. krenuo u posjetu poznaniku u Donjoj Saskoj, njemačkoj pokrajini pod lažnim izgovorom, jer je roditeljima rekao da ide na razgovor za posao, a posljednji put je viđen 18. septembra u Lingenu.

Navodno je izjavio socijalnoj službi da više ne želi da živi sa svojim roditeljima, ali iz socijalnog su ga poslali vozom nazad svojoj porodici. Međutim, on tamo nije stigao. Pretpostavlja se da je izašao usput, a mjesec dana kasnije je kontaktirao prijatelja u Berlinu kako bi mu rekao da je dobro i nakon toga mu se gubi svaki trag, sve do ove sedmice.

Prvih nedjelju dana od "nestanka" boravio je u blizini željezničke stanice, a ponekad je spavao na stanici, nekad na ulici.

"Vremenom sam na ulici upoznao ljude, sa dvojicom beskućnika sam se sprijateljio. Živjeli smo u napuštenoj hali u industrijskoj zoni. Nas troje smo djelili sve što smo imali. Tako smo živjeli godinu dana", objašnjava on. Međutim, u jednom trenuku svi su ostali bez posla.

"Nismo htjeli da krademo ili radimo neke nelegalne stvari. Onda je jedan drug čuo da ima posla za nas troje u Berlinu. Pa smo tamo otišli. Ponovo sam sve spakovao u ranac i otišao. Za ovih sedam godina, sve što sam ikada imao stalo je u taj ranac", priča on.

Dok su radili u Berlinu, nisu bili prijavljeni, a Til se sve vrijeme plašio da neko ne otkrije njegov identitet.

"Telefonirali smo samo preko govornice ili smo pozajmljivali mobilni telefon. Morao sam da pazim da se ne razbolim jer nisam imao osiguranje. na sreću, sve je prošlo kako treba", rekao je on.

Vremenom je sve više razmišljao o povratku kući, a ove nedjelje je to konačno i uradio. Til tvrdi da mu roditelji nisu zamjerili što je odlučio da ode, i da im je sada svima drago da su konačno zajedno.