Svijet

BRUTALNA ULIČNA TUČA I PUCNJAVA U RUSIJI: Sukobili se veterani rata u Ukrajini (VIDEO)

Autor Balša Janković Izvor Kurir

Svi koji su učestvovali u sukobu su uhapšeni - saopštili su nadležni.

Izvor: printscreen Youtube

Ruske vlasti su pokrenule istragu nakon masovne ulične tuče i pucnjave u gradu Čeljabinsku tokom vikenda, u kojoj su navodno učestvovali veterani rata u Ukrajini.

Na snimku koji su objavili lokalni mediji vidi se grupa muškaraca, od kojih su neki bili maskirani, tupim predmetima tuku čovjeka koji je ležao na ulici.

Posle tuče uslijedila je pucnjava

Nekoliko trenutaka kasnije, druga grupa muškaraca obučenih u crno dojurila je na lice mjesta u dva automobila i počela da puca na prvu grupu, posle čega su pobegli u nepoznatom pravcu.

Svi koji su učestvovali u sukobu su uhapšeni - saopštili su nadležni.

Još nije poznato koliko je osoba privedeno.

Aplikacija za razmjenu poruka Telegram kaže da su uhapšena samo tri muškarca, a da je jedan od njih maloljetan.

Ruski istražni komitet, koji se inače bavi velikim zločinima, saopštio je kasno u nedelju da se tuča i pucnjava istražuju kao krivični slučaj huliganizma, piše Moskva tajms.

Uhapšeni članovi Vagnerove grupe?

"Oni koji su učestvovali u sukobu otvorili su vatru na protivnike iz ličnog neprijateljstva" - saopšteno je, ali ne navodeći tačan uzrok spora.

Prema nekim izvještajima, sumnja se da je ulična tuča vjerovatno izbila zbog trougla u kojem su učestvovali žena, vojnik i pripadnik Vagnerove plaćeničke grupe. Kako je prenio jedan lokalni medij, incident se dogodio nakon što je Vagnerovog borca i njegovu djevojku navodno napala nepoznata grupa muškaraca.

Za sada nije moguće nezavisno provjeriti informacije da su svi uhapšeni članovi Vagnerove grupe, koja je igrala ključnu ulogu u ruskoj invaziji na Ukrajinu prije nego što je prošlog leta bila potresena pobunom i smrću njenog osnivača Jevgenija Prigožina.