Svijet

RUSKI VETERANI IZ UKRAJINE SE ŽESTOKO MAKLJALI NA ULICI! Masovna tuča - Pištolji, palice i polomljene kosti

Autor Uroš Matejić

Povod je ljubavni trougao, učestvovali i vagnerovci?

Izvor: X/Igor Sushko

Ruske vlasti pokrenule su krivičnu istragu o masovnoj uličnoj tuči i pucnjavi u gradu Čeljabinsku tokom vikenda, u kojoj su navodno učestvovali ratni veterani iz Ukrajine. Na snimku tuče koji su objavili lokalni mediji vidi se kako grupa muškaraca tupim predmetom tuče muškarca koji je ležao licem na zemlji. Neki od muškaraca su nosili maske.

Nekoliko trenutaka kasnije, grupa muškaraca obučenih u crno stigla je u dva automobila i počela da puca na prvu grupu muškaraca, koji su potom pobjegli iz tog područja. Zvaničnici su rekli da su "svi umiješani" u sukob uhapšeni nakon što je tuča izbila u subotu popodne. Nije poznato koliko je osoba privedeno. Nezvanični izvori tvrde da su uhapšena tri muškarca, među kojima i maloljetnik.

Povod je ljubavni trougao, učestvovali i vagnerovci?

"Učesnici u sukobu otvorili su vatru na svoje protivnike na osnovu ličnog neprijateljstva", saopštila je agencija za provođenje zakona ne precizirajući uzrok spora. Neki izvještaji sugerišu da je ulična tuča možda izbila zbog "ljubavnog" trougla, veze između žene, vojnika i veterana Vagnerove plaćeničke grupe.

Međutim, prema pisanju lokalnih medija, tuča je izbila nakon što je borca Vagnera i njegovu djevojku navodno napala nepoznata grupa muškaraca. Nije odmah bilo moguće nezavisno provjeriti izvještaj, u kojem se tvrdilo da su svi uhapšeni tokom vikenda bili članovi Vagnera.