Svijet

"MAKRON PRVO POJEDE KRVAVO MESO PA PRELAZI NA OVO!" Gazda kafane u Njemačkoj otkrio šta će ponuditi za ručak

Autor Milica Mrvaljević Izvor Kurir

Francuski predsjednik Emanuel Makron je sa suprugom Brižit danas nastavio trodnevnu posjetu Njemačkoj, prvi boravak nekog šefa Jelisejske palate u toj zemlji od 2000. godine i državničke posjete Žaka Širaka Berlinu.

Izvor: Bernd Elmenthaler / INSTAR Images / Profimedia

U njemačku prijestonicu Makron je stigao juče i sastao se sa predsjednikom Frank-Valterom Štajnmajerom.

Nakon današnjeg obilaska memorijalnog spomenika Jevrejima ubijenim u Evropi tokom Drugog svjetskog rata, gdje je Makron položio vijenac za žrtve Holokausta, predsjednik Francuske je krenuo u istočnu njemačku pokrajinu Saksoniju.

Sajt televizijskog programa Tagesšau podsjeća da je Makron trebalo da u posjetu Njemačkoj dođe još prošlog ljeta, ali je ona odložena zbog nemira u Francuskoj.

Danas Makron sa suprugom boravi u saksonskoj prijestonici Drezdenu, ali prije toga prvo posjećuje grad Moricburg.

Nakon što se sastane sa članovima njemačko-francuske mreže mladih talenata "Generacija Evropa", Makron će zajedno sa njima i lokalnim političarima otići na ručak u gostionicu "Adam's Gasthof".

Upravnik gostionice Holger Fersteman je kazao da će tu biti posluženi kanapei koje će donositi osoblje.

Gospodin Makron voli crveno meso, po mogućstvu krvavo. I uvijek jedan espreso posled toga - rekao je Fersteman i otkrio za Tagesšau da će francuskom predsjedniku biti ponuđeni specijaliteti od mesa divljači.

Jela su spremljena u skladu sa zvaničnim uputstvima koje su stigla iz Berlina i Pariza.