Svijet

"OVAKVE SITUACIJE VIDIMO SAMO U FILMOVIMA" Snimak iz tajvanskog parlamenta ZAPALIO mreže: Video ima 9 miliona pregleda

Autor Balša Janković Izvor Kurir

Incident se dogodio u ponedeljak, neposredno prije nego što je novoizabrani predsjednik Lai Čing-te trebalo da preuzme dužnost.

Izvor: Printscreen

Tajvanski zastupnik postao je hit na društvenim mrežama nakon što je na bizaran način pokušao da spriječi usvajanje zakona: zgrabio je predlog zakona i istrčao iz Zastupničkog doma.

Incident se dogodio u ponedeljak, neposredno prije nego što je novoizabrani predsjednik Lai Čing-te trebalo da preuzme dužnost.

Jutarnja sjednica već je prethodno bila napeta, zastupnici su vikali i međusobno se gurali, čak i prije izglasavanja zakona. Situacija je eskalirala kad je zastupnik koji je dobio nadimak ‘Bil Bandit’ zgrabio predlog zakona i pobjegao prema izlazu, dok su ostali pojurili za njim.

Video podijeljen na društvenoj mreži X, bivšem Tviteru, skupio je više od devet miliona pregleda, a u komentarima su se nanizale šale na račun zastupnika.

 "Uzeo je stvar u svoje ruke! Ovakve situacije vidimo samo u filmovima" piše u jednom komentaru, dok su se drugi dosjetili da Tajvan proizvodi većinu kompjuterskih čipova na svijetu, ali sudeći prema videu, možda nemaju fotokopir uređaje.