Svijet

TRI PUTA NOŽEM UBO POLICAJCA U GLAVU! Napadač u Sidneju zahtijevao da ga upucaju

Autor Ivana Vlajković

Muškarac u Sidneju je izbo policajca.

Izvor: james anderson / Alamy / Alamy / Profimedia

Policajac Elvis Poa uboden je tri puta u glavu kuhinjskim nožem, a za ovaj stravičan zločin u Sidneju, optužen je tridesetčetvorogodišnji muškarac.

Policajac Elvis Poa (35) i njegov kolega iz komande policijske oblasti Kings Krosa obavljali su saobraćajne dužnosti na raskrsnici Ulica Kasleri i Park, u nedjelju kada ga je muškarac navodno izbo nožem nešto poslije 13 časova. Čovjek je prišao policajcu s leđa i navodno ga ubo do tri puta u glavu sa 30 centimetara dugačkim nožem, piše Daily Mail.

Policajac Poa je zadobio nekoliko preloma lobanje i prebačen je u bolnicu Sent Vinsent sa povredama koje nisu opasne po život, gdje je i dalje u stabilnom stanju. Snimci koje su snimili šokirani svjedoci pokazuju da nekoliko policajaca, uključujući povrijeđenog policajca, juri navodnog napadača u parku i sukobljava se s njim.

Muškarac, koji je mahao kuhinjskim nožem, navodno je zahtijevao da ga policija upuca. Čuli su se policajac i njegova koleginica kako nekoliko puta viču muškarcu da baci oružje, dok su se približavali prije nego što je jedan upotrebio šoker da savlada muškarca.

Čovjek je uhapšen na uglu Ulica Bathurst i Elizabeth i odveden u bolnicu. Nakon što je pušten iz bolnice, odveden je u policijsku stanicu u Dej strit i optužen za ranjavanje i nanošenje teških tjelesnih povreda licu sa namjerom ubistva.