Svijet

"ŽIVOT IRANSKOG PREDSJEDNIKA JE U OPASNOSTI"! Oglasila se Amerika: Informacije su zabrinjavajuće

Autor Ivana Vlajković

Oglasila se Amerika o padu helikoptera u kom je bio iranski predsjednik.

Izvor: Iranian Presidency / Handout / AFP / Profimedia

Nakon pada helikoptera u kom je bio iranski predsjednik Ebrahim Raisi, čija sudbina je još uvijek neizvjesna, počela su da se nižu saopštenja od strane zvaničnika.

"Životi Raisija i Amir-Abdulahijana su u opasnosti nakon pada helikoptera. I dalje se nadamo, ali informacije koje dolaze sa mjesta nesreće su veoma zabrinjavajuće", rekao je iranski zvaničnik Rojtersu.

Povodom nesreće oglasile su se i Sjedinjene Američke Države.

"SAD "pomno prate izvještaje o mogućem prinudnom slijetanju helikoptera u Iranu u kom su bili iranski predsjednik i ministar spoljnih poslova. U ovom trenutku nemamo više komentar", rekao je portparol Stejt Dipartmenta za Si-bi-es njuz.

Podsjećamo, predsjednik Irana Ebrahim Raisi vraćao se sa ceremonije otvaranja brane na granici Irana i Azerbejdžana i tada se njegov helikopter srušio pri slijetanju u regiji Varzakan, 600 kilometara od Teherana. Iranska delegacija je inače putovala u tri helikoptera.

Druge dvije letilice sa ministrima su bezbjedno stigle na svoje odredište. Najmanje 40 timova za brzo reagovanje traga za helikopterom iranskog predsjednika. Nema detaljnih informacija o lokaciji i stanju predsjedničkog helikoptera. Poslednja tačka na kojoj je radio GPS helikopter bio je u blizini rudnika bakra Sangun, prenosi Press tv.