Svijet

OGLASIO SE IRANSKI MINISTAR UNUTRAŠNJIH POSLOVA: Spasilačke ekipe još nisu stigle do mjesta incidenta

Autor Ivana Vlajković

Oglasio se ministar unutrašnjih poslova Irana o helikopteru.

Izvor: Kurir/ Iranian Presidency / Zuma Press / Profimedia

Iranski ministar unutrašnjih poslova Ahmad Vahidi oglasio se na svom Tviter nalogu i napisao da spasilačke ekipe još uvijek nisu stigle do mjesta incidenta u planinama gde se desila nezgoda sa helikopterom u kojem je bio iranski predsjednik.

Takođe, on je istakao da je u pitanju prinudno slijetanje zbog teških vremenskih uslova - magle. Na internetu su se pojavili navodni svjedoci koji su zaista vidjeli da je došlo do incidenta. Helikopter u kojem je bio iranski predsjednik Ebrahim Raisi (63) grubo se prizemljio, objavila je u nedjelju državna televizija dodajući da je na mjesto incidenta upućeno čak 16 spasilačkih timova.

Iranski mediji prenose kontradiktorne informacije o tom događaju za koji još nema službene potvrde. Raisi je putovao u iransku pokrajinu Istočni Azerbajdžan. Državna televizija objavila je da se incident dogodio u blizini granice Jolfe, oko 600 kilometara sjeverozapadno od Teherana. Spasioci su pokušavali doći do mjesta nesreće, ali su ih ometali loši vremenski uslovi - jaka kiša i vjetar.

Podsjetimo, postoje informacije da helikopter navodno nije bio na radaru čak sat vremena.