Svijet

OVO JE MOJ JEDINI DVOJNIK! Vladimir Putin ostao u šoku kad je video sa kim priča,

Autor Aleksandar Blagić

"Jedini dvojnik" ruskog predsjednika ispitivao je Putina na zajedničkoj konferenciji za medije.

Izvor: EPN/Newscom / Newscom / Profimedia

Krajem 2023. godine, predsednik Rusije Vladimir Putin održao je veliku konferenciju za medije u kombinaciji sa televizijskom emisijom. Nakon njegovog obraćanja, Putin se "suočio" i sa svojim dvojnikom kojeg je napravila vještačka inteligencija i odmah na početku je poručio da je ovo njegov jedini dvojnik.

Veštačka inteligencija: Vladimire Vladimiroviču, dobar dan, ja sam student na Univerzitetu Sant Peterburg i želim da vas pitam da li je istina da vi imate više dublera? Takođe, kakav je vaš stav o opasnostima koje nosi vještačka inteligencija.

Putin: Možete da govorite kao ja i koristite moj glas, ali sam shvatio da samo jedna osoba može da govori kao ja i da koristi moj glas, a to ću biti ja. Da li treba da se plašimo vještačke inteligencije? Sprečavanje napretka vještačke inteligencije... detektovanje mirisa, posjedovanje čula i posedovanje kognitivnih sposobnosti... nemoguće je. Ako to ne možemo da spriječimo, treba da pokrenemo i vodimo proces. Međutim, niko ne zna gde ćemo završiti.

Predsjednik Ruske Federacije Vladimir Putin tada se, da podsjetimo, obratio javnosti u velikoj godišnjoj konferenciji. Pitanja su mu postavljali novinari, kao i građani koji su mogli da se požale na lokalne probleme koje možda ignorišu lokalni zvaničnici.

Pogledajte razgovor Vladimira Putina i njegovog dvojnika kojeg je stvorila vještačka inteligencija

Vladimir Putin priča sa dvojnikom kojeg je napravila veštačka inteligencija
Izvor: YouTube/The Telegraph