Svijet

IZAŠAO U ŠETNJU, A ONDA JE NAIŠAO NA MRAČNO STEPENIŠTE: Odjednom se zatekao u TUNELU, a tamo ga je zatekao JEZIV PRIZOR

Autor Milica Mrvaljević Izvor Kurir

Muškarac po imenu Den objavio je na mreži Redit niz jezivih fotografija na kojima se vidi mračno stepenište koje vodi u podzemni tunel.

Izvor: Printscreen

"Naišao sam na stepenište skriveno drvećem, koje vodi do podzemnog tunela. Nalazi se u blizini rezervoara koji takođe ima bunkere", napisao je on pored fotografija.

Na jednoj slici se vidi zarđala kapija netaknuta godinama okružena mahovinom. Još jedna sumorna slika pokazivala je uzak prolaz u mrak, sa stepenicama skrivenim lišćem koje vode u skučeni prostor. Treća slika prikazuje zatvoreni tunel izgrađen od kamena.

Jezive slike su dobile gomilu komentara od kolega korisnika.

Jedan je upozorio: "Molim vas, budite izuzetno oprezni sa nečim ovakvim. Otrovni gasovi koji se ne mogu detektovati (bez mašine) mogu da se skupe u ovim podzemnim oblastima i da vas ubiju veoma brzo prije nego što uopšte shvatite šta se dešava. Mnogo velikih nesreća na radilištu dolazi iz rupa u zemlji, a uslov je da uđete samo kada je neko napolju i posmatra vas“.

Drugi korisnik se složio, rekavši: "Da, ta zarđala kapija je nešto kao crvena zastavica. Rđanje metala nastaje oksidacijom, ako ima više metala u tom oknu onda bi cio prostor mogao biti ispunjen vazduhom bez kiseonika. Ako se srušite u takvom prostoru, nesreće u takvom scenariju obično ubiju tri osobe, prva osoba koja je ušla, a dvoje bi bili spasioci.


U međuvremenu, trećina je rekla: "Da li ste na jugu Engleske? Ovdje dole ima mnogo starih bunkera, izgrađenih za slučaj nacističke invazije. Uglavnom ih možete vidjeti duž Temze, kanala i na otvorenom poljoprivrednom zemljištu, ali pretpostavljam rezervoar bi takođe bio dobro mjesto za jaku tačku."