Svijet

"OPROSTI SE OD TATE": Snimila video ocu djeteta, pa dječaku ispalila METAK U GLAVU, a onda je otkriven razlog

Autor Milica Mrvaljević Izvor Kurir

Majka iz Teksasa rekla je svom trogodišnjem sinu da se "oprosti od tate" pred kamerom samo nekoliko trenutaka prije nego što je upucala dječaka i bacila ga u jarak, a zatim okrenula pištolj na sebe

Izvor: Printscreen/ Twitter

Majka iz Teksasa rekla je svom trogodišnjem sinu da se "oprosti od tate" pred kamerom samo nekoliko trenutaka prije nego što je upucala dječaka i bacila ga u jarak, a zatim okrenula pištolj na sebe - dan prije nego što je trebalo da bude na sudu za saslušanje o starateljstvu sa bivšim mužem, rekli su policajci.

Savana Kriger (32) i njen sin Kaiden pronađeni su mrtvi sa prostrijelnim ranama u glavi u parku u San Antoniju 19. marta, ali vlasti su provele nedjelje spajajući mučne posljednje sate dok su istraživale ubistvo i samoubistvo.

U satima prije ubistava, vlasti su utvrdile da je majka pucala na njene stare fotografije sa vjenčanja, razbila kuću svog bivšeg muža i ismijevala ga nizom FaceTime video snimaka i tekstova koji su ga upozoravali: „Nećeš imati ništa do kraja dan."

Grozno iskušenje počelo je da se odvija kada je Krigerova napustila posao popodne 18. marta i uputila se pravo u kuću svog bivšeg dok je on bio na poslu, saopštila je kancelarija šerifa okruga Bekar.

Nakon što je oštetila namještaj i neke lične stvari bivšeg muža, majka se odvezla do svoje kuće, gdje su policajci kasnije pronašli njenu vjenčanicu i portrete položene na krevet.

„Vjerujemo da je ispalila dva metka u svoje vjenčane portrete“, rekao je šerif Havijer Salazar.

Kriger je potom pokupila svog sina iz vrtića, a zatim počela da zasipa Kejdenovog oca mučnim porukama, saopštile su vlasti.

„Sada nemaš zbog čega da ideš kući. Zaista ne“, rekao je Kriger u jednom FaceTime pozivu. "Na kraju dana nećeš imati ništa."

Posljednja poruka njenom bivšem glasio je: „Reci zbogom svom sinu."

Na 21-sekundnom video snimku pronađenom sa njenog telefona vidi se Kriger i njen sin kako sjede u jarku u parku gdje će njihova tijela kasnije biti otkrivena.

Na snimku, vlasti su rekle da je mama rekla svom sinu da se „oprosti sa tatom“ prije nego što se izvinila dječaku što njegov otac nije bio tamo, a zatim ga je poljubila.

Njeni telefonski snimci pokazuju da je potom tražila video snimke dječjih crtanih filmova na svojom telefonu dok su još sjedjeli u jarku, navode vlasti.

Iako video nije zabilježio kobne pucnjave, njene namjere su bile „prilično jasne“, rekao je šerif.

Njihova tijela otkrivena su oko 19 sati kasnije nakon što je izdato upozorenje i vlasti su pretražile područje.

Medicinska kancelarija okruga Bekar brzo je označila dvije smrti kao ubistvo-samoubistvo.

Vlasti su u to vrijeme takođe otkrile da je dječak bio u centru bitke za starateljstvo.

Kriger je 7. marta podnijela zahtjev za razvod i privremenu zabranu prilaska svom bivšem, prenijela je MiSA .

Bivši par je trebalo da se pojavi na sudu 19. marta - na dan kada su tijela otkrivena - na saslušanje za starateljstvo.