Svijet

SIGURNOSNE KAMERE SNIMILE MUŠKARCA KAKO UBIJA SUPRUGU! Prije 2 godine SILOVAO ćerku, sada presudio ženi

Autor Milica Mrvaljević Izvor Kurir

Neimenovani muškarac (37) je ubio svoju 37-godišnju suprugu u rumunskoj oblasti Draganešti na Oltu, dok je svirepi napad snimila nadzorna kamera. Ipak, ovaj muškarac je od ranije poznat i javnosti ali i policiji — i to zbog još goreg događaja od prije dvije godine.

Izvor: Mihai Popa / Alamy / Alamy / Profimedia

Naime, kako prenose tamošnji mediji, muškarac je ubio svoju suprugu usred bela dana, dok žrtva nije imala šanse da pobegne, a niko se nije usudio da interveniše iz straha od ubice.

Njih dvoje su bili u braku 17 godina i imali petoro dece, od kojih su četvoro maloletne, a pre dve godine, kada je porodica bila u Austriji, gde su roditelji radili, muškarac je silovao jednu od svojih ćerki, koja je tada imala 13 godina.

Prijavila silovanje, pa morala da pobegne iz porodične kuće

Djevojka je sve ispričala tek prošle godine, po povratku u zemlju. Majka je obavijestila policiju i pošto žena nije htjela da povuče prijavu, muškarac ju je nekoliko puta napao sve dok je nije ubio. Dan prije ubistva, žena i nekoliko djece su otišli ​​iz porodične kuće i otišli ​​u kuću njene majke u Draganešti.

Tamo ju je zločinac sačekao u utorak, krijući se iza automobila, a kada se pojavio na ulici, nasrnuo je na nju. Svjedoci kažu da je žena izbodena 17 puta. Vikala je u pomoć, ali niko nije intervenisao.

"Vratio se i izbo je još nekoliko puta"

Nadzorne kamere uhvatile su trenutak kada agresor, sakriven iza automobila, izlazi iza žene i napada je. Čovjek je nekoliko puta izbo nožem, nakon čega se pretvarao da odlazi, ali se onda ponovo vraća i ponovo je ubada, ostavljajući je u lokvi krvi. Komšije su pozvale policiju i hitnu pomoć.

"Ta osoba je došla i uhodila je. Kada je izašla iz bloka, napao ju je i ubio. Nanio joj je nekih 17 uboda nožem. Koliko sam shvatio, silovao je i svoju djevojku, ali je silovao i svoju ćerku, koja je vjerovatno bila razlog zašto ju je izbo — rekao joj je da će je ubiti ako kaže policiji" rekao je za "Antenu 3" svjedok Mirča Bibirića.

Supruga je preminula od povreda u bolnici.

Osumnjičeni uhapšen

Policija je raspisala potjernicu i uhvatila ga posijle četvrt sata.

"Identifikovan je u ulici Livezilor u gradu Draganešti na Oltu i odveden je u sjedište policije na ispitivanje" rekao je portparol IPJ Olt Klaudiju Šerban.

Poslije tragičnog incidenta, dio djece je preuzela Socijalna služba u Oltu, gdje se nalazi i tinejdžerka koju je silovao njen otac.

Zločincu, starom 37 godina, određeno je zadržavanje do 24 sata i biće priveden sudu uz predlog za preventivno hapšenje.