Svijet

NAPAD U TRŽNOM CENTRU U SIDNEJU: Izbodeno nekoliko kupaca, među njima i beba, strahuje se da ima VIŠE MRTVIH

Autor Milica Mrvaljević Izvor Kurir

Tržni centar na istoku Sidneja evakuisan je zbog dojave policiji da se dogodio napad u kome je više osoba izbodeno, a kako izvještavaju svjetski mediji, za sada je četvoro mrtvih.

Izvor: MONDO/Dragana Todorović

Očevici su rekli da se čuje pucnjava.

Policija Novog Južnog Velsa saopštila je da su hitne službe pozvane u Vestfild Bondi Junkšn nešto prije 16 časova po lokalnom vremenu nakon dojave da je više osoba izbodeno nožem.

Hitna pomoć Novog Južnog Velsa saopštila je da je sedam osoba prebačeno u bolnicu sa ubodnim ranama. Među njima se nalazi i devetomjesečna beba koja je prebačena u dječiju bolnicu u Sidneju.

"Incident je počeo nakon pucnjave na muškarca“, navodi se u saopštenju policije.

Portparol Hitne pomoći Novog Južnog Velsa rekao je da postoje dva navodna prestupnika. Rečeno je da je jednog upucala policija, a da se za drugim traga.


Na snimcima iz vazduha izvan kompleksa vidi se veliki broj vozila hitne pomoći i osoblja. Mogla se vidjeti i naoružana policija kako vrši pretres krova gdje se nalazi parking.

Tonski inženjer ABC Roi Huberman rekao je da je bio u radnji kada je čuo pucnje.

„I odjednom smo čuli pucanj ili možda dva pucnja i nismo znali šta da radimo“, rekao je on. Onda nas je prodavačica u prodavnici odvela do zadnjeg dijela. Ona je onda zaključala prodavnicu i onda nas je pustila kroz zadnji dio i sada smo napolju."

 Policija trenutno traga za drugim napadačem.

Prema riječima portparola Hitne pomoći, određeni broj ljudi je ostao zarobljen unutar tržnog centra.