Svijet

JEZIVA SCENA NA FRONTU: Marinci poređani jedan do drugog i strijeljani?! NEVIĐEN UŽAS U KRINKIJU (FOTO/VIDEO)

Izvor Kurir

Ukrajinski ombudsman Dmitrij Lubinec pokrenuo je istragu povodom navodnog ratnog zločina u selu Krinki u Hersonskoj oblasti!

Izvor: Kurir/Printcsreen/Telegram

Na užasavajućem snimku, koji je objavljen na Telegramu, vide se tijela tri ukrajinska vojnika, poređena jedno do drugog, a na koje neko puca iz neposredne blizine.

Na snimku se navodno vide tijela pripadnika Marinskog korpusa Oružanih snaga Ukrajine.

Nije poznato kad je nastao snimak.

Izvor: Kurir/Printcsreen/Telegram

"Okolnosti ubistva su nepoznate, ali je u svakom slučaju kršenje Ženevske konvencije. Svjetska zajednica mora dati Rusiji jasan signal. Tragovi ratnih zločina se ne mogu sakriti i ratni zločini nemaju rok zastarelosti. Ubice i komandanti koji su izdavali zločinačke naredbe biće na optuženičkoj klupi" navodi Lubinec i dodaje da je Ukrajina poslala zvanična pisma UN i Međunarodnom komitetu crvenog krsta.

Oglasila se i kancelarija generalnog tužioca Ukrajine povodom užasavajućeg snimka.

"Vidi se kako predstavnik Ruske Federacije ispaljuje nekoliko hitaca, verovatno iz mitraljeza, na nenaoružano vojno osoblje" saopštilo je tužilaštvo.

Za sada nije jasno da li se na snimku vidi strijeljanje ili neko naknadno puca u mrtve vojnike. Pojedini ruski vojni kanali na Telegramu, koji su prenijeli snimak, navode da je riječ o uobičajenom čišćenju terena i proveri da li su tijela možda minirana.

Analitičar Bilda Julijan Repke, podsetimo, nedavno je objavio snimak na kome se navodno vidi kako pripadnici ukrajinskih snaga ubijaju ruske ranjenike.

Tagovi