Svijet

ČAMAC TOKOM EVAKUACIJE UDARIO U DRVO I SVI UPALI U VODU! Djevojka snimila užasavajuću scenu, tu je i malo dijete

Autor Uroš Matejić

Na snimku se vidi da su se mještani, među kojima su dijete i njegova baka, našli u vodi u djeliću sekunde.

Izvor: twitter/printscreen

Užasavajuća scena zabilježena je u ruskoj Samarskoj oblasti tokom evakuacije čamcem iz potopljenog sela! Motorni čamac sa mještanima evakuisanim iz djelimično poplavljenog sela Poludni udario je u subotu u drvo nakon čega se devet osoba našlo u hladnoj i mutnoj vodi. Jedna djevojka snimila je užasavajuću scenu svojim telefonom.

Na snimku se vidi da su se mještani, među kojima su dijete i njegova baka, našli u vodi u djeliću sekunde. Neki su uspjeli da se uhvate za drvo dok su dijete i baka završili u vodi i jedan muškarac ih je držao na površini. Mještane je spasila činjenica da su imali prsluke za spasavanje.

Davljenici su prema navodima Telegram kanala Baza spaseni tek sat vremena kasnije. Tri osobe su zatražile medicinsku pomoć nakon potonuća motornog čamca koji je evakuisao ljude iz sela Poludni u Samarskoj oblasti.

"Troje pacijenata, među kojima je i jedno dijete, trenutno se nalazi pod nadzorom lekara u bolnici. Stanje pacijenata je zadovoljavajuće", rečeno je za RIA u regionalnom ministarstvu zdravlja. Istraga o incidentu je u toku. Vlasti su naredile hitnu evakuaciju stanovišta Orenburške oblasti nakon pucanja brane na reci Ural u petak kasno uveče.