Svijet

"IZRAEL ISPALIO 6 PROJEKTILA NA KONZULAT I REZIDENCIJU" Ambasador Irana otkrio DETALJE NAPADA u Damasku

Autor Balša Janković Izvor Kurir

"Izraelski lovci F35 su sa okupirane Golanske visoravni gađali zgradu sa šest projektila. Bio sam na svom radnom mjestu u ambasadi i iz svoje sobe sam svjedočio da je ova zgrada pogođena."

Izvor: Maher AL MOUNES / AFP / Profimedia

Iranski zvaničnici zaprijetili su osvetom povodom napada u Siriji u kome je ubijen Mohamed Reza Zahedi, nekadašnji general kopnenih snaga Iranske revolucionarne garde (IRGC).

Među prvima koji se oglasio bio je ambasador Irana u Siriji Husein Akbari koji je rekao da je "Izrael još jednom djelovao protiv međunarodnog prava izvršivši napad na iranski konzulat u Damasku".

Reagujući na incident, Akbari je rekao da je "cionistički režim gađao zgradu konzulata i rezidenciju ambasadora, koja se nalazila pored iranske ambasade".

Izvor: EPA YOUSSEF DAFAWWI

"Izraelski lovci F35 su sa okupirane Golanske visoravni gađali zgradu sa šest projektila. Bio sam na svom radnom mjestu u ambasadi i iz svoje sobe sam svjedočio da je ova zgrada pogođena. Cionistički režim je delovao protiv međunarodnih zakona, što će rezultirati našim odlučnim odgovorom" naglasio je iranski diplomata.

Akbari je podvukao da je ubijeno najmanje 5 ljudi, od kojih su 3 iranski vojni atašei u Siriji.

Takođe, prema njegovim riječima, povrijeđena su i dva sirijska policajca.

Tagovi