Svijet

KAMERE SNIMILE PLAĆENIKE KOJI SU UBILI PREBJEGLOG RUSKOG PILOTA: Novi detalji istrage brutalne likvidacije Kuzminova

Autor Milica Mrvaljević Izvor Kurir

Ubice su ispalile šest hica u odbeglog ruskog pilota Maksima Кuzminova nakon čega su ga pregazile automobilom!

Izvor: Kurir/ X/FirilFor

Istraga je pokazala da su ubice prethodno u drugom gradu ukrale terenac. Pratili su Kuzminova i stigli do njegove zgrade gdje su ga potom čekali na parkingu.

Dvojica napadača su izašla iz automobila, doviknula ka njemu, a onda otvorila vatru. Kuzminov je pogođenom sa šest metaka, većina hitaca je pogodila torzo, međutim, uspio je da pretrči malo prije nego što se srušio na pod garaže. Ubice su se potom vratile u automobil i pregazile tijelo Кuzminova dok su odlazile - objavio je Njujork tajms pozivajući se na istražitelje.

Na mjestu ubistva pronađeni su patroni kalibra 9 mm iz pištolja "makarov".

Kuzminov je prema navodima američkog lista kupio u Španiji skupocjeni mercedes S-klase i nije se posebno skrivao. Izvor iz policije navodi da je odbjegli pilot vodio "neskroman život" u Španiji i često posjećivao barove gdje se družio sa Ukrajincima i Rusima.

Izvor: X/FIRILFOR

Dvojica ubica sa kapuljačama, koje su snimile nadzorne kamere postavljene na parkingu stambenog kompleksa, očigledno su bili profesionalci koji su završili svoju misiju i brzo nestali - navodi američki list pozivajući se na izvore iz policije.

Mediji su 19. februara, podsjetimo, prenijeli da je tijelo ubijenog muškarca pronađeno u opštini Viljahojosa u Španiji, a predstavnik Glavne obavještajne uprave ukrajinskog Ministarstva odbrane potom je potvrdio smrt odbjeglog pilota. Informaciju da je Kuzminov ubijen kasnije je potvrdila i španska policija.

Kuzminov je na podsticaj ukrajinskih obavještajaca oteo helikopter Mi-8 iz Кurska i odletio u Ukrajinu. Na konferenciji za novinare u Ukrajini u septembru 2023. godine izjavio da je prvi kontaktirao ukrajinsku stranu i započeo pregovore koji su prema njegovim riječima trajali narednih šest mjeseci. Кuzminov je naveo i da su sa njim bila dva člana posade koja su iskočila iz helikoptera prije granice.