Svijet

"MOJ MUŽ NE UMIJE DA PLIVA, ČUDO JE DA JE PREŽIVIO": Radnik preživeo urušavanje mosta u Americi!

Autor Uroš Matejić

Radnik je preživio pad u hladnu rijeku iako nije znao da pliva.

Izvor: Youtube/TODAY

Jedan od osam radnika, koji su u trenutku urušavanja bili na mostu Frensis Skot Ki u Baltimoru, preživio je pad u hladnu rijeku iako nije znao da pliva, otkrila je njegova supruga. Tijela dvojice radnika pronađena su kasnije, dok se ostala četvorica nestalih vode kao poginuli.

Hulio Servantes je bio na mostu dugom dva i po kilometra kada je počeo da se ruši u rijeku Patapsko kao kuća od karata nakon što ga je u utorak udario kontejnerski brod. On je sa povredom grudnog koša završio u bolnici, a istog dana je otpušten. "Svi radnici su bili na pauzi u automobilima u trenutku udara. Ne znam da li su bili upozoreni prije udara. Moj muž ne umije da pliva, čudo je da je preživio", otkrila je supruga preživelog radnika za Skaj njuz.

Osim Hulija, spašen je još jedan radnik. Među poginulim radnicima čija su tijela pronađena bio je i njen zet, a njen sestrić se smatra nestalim. Nakon nesreće, otkriveno je da je posada broda uspjela da pošalje upozorenje da je izgubila kontrolu nad brodom, čime je spriječena veća tragedija. Prvo je iz broda, koji je plovio pod singapurskom zastavom, počeo da izlazi crni dim i svijetla su mu se ugasila.

Na mostu u trenutku udara bilo je i ljudi i vozila koji su pali sa visine od 56 metara u rijeku. Odmah je pozvana pomoć, a ronilačko-spasilačke ekipe su izašle na teren, nakon čega je počela trka sa vremenom.

Ogromni tegljači sa kranovima uklanjaju metal i beton sa urušenog mosta, što je prvi korak ka ponovnom otvaranju ključnog brodskog puta koji je blokiran olupinom. Most Fransisa Skota Ki je bio žila kucavica luke Baltimor i kroz njega je godišnje prolazilo 11,5 miliona vozila. Nacionalni odbor za bezbjednost saobraćaja pokrenuo je istragu za koju se očekuje da će trajati do dva dana i trebalo bi da otkrije uzrok nesreće.