Svijet

MASAKRIRAĆEMO VLADIMIRA PUTINA! ISIS prijeti Rusiji još jačim napadima

Autor Aleksandar Blagić

Teroristička organizacija ISIS zaprijetila je da će ubiti predsjednika Rusije Vladimira Putina.

Izvor: Profimedia/Sergey Guneev / Sputnik

Teroristička organizacija ISIS objavila je snimak u kojem prijeti ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu, piše "Dejli Mejl". Naveli su u pomenutnom snimku da je "mučenje terorista povećalo njihovu žeđ za krvlju".

Blizu ukrajinske granice uhapšena su četiri muškarca koji se smatraju glavnim osumnjičenima. To su Šamsudin Fariduni, Muhamedsobir Fajzov, Dalerjon Mirzojev i Saidakrom Tačabalizoda. Oni su pretučeni i mučeni od strane pripadnika FSB-a prilikom ispitivanja. Fajzov je čak umalo ostao bez oka.

Pogledajte fotografije pretučenih terorista

ISIS je apelovao na Putina da "zaustavi mučenje islamskih zatvorenika" i upozorili su ga da "te mučne scene samo povećavaju njihovu žeđ za krvlju". Ruski Istražni komitet je izdao naloge za hapšenje još tri osobe koje se sumnjiče da su pomagale ostalima u jezivom masakru koji se dogodio u petak uveče kada je ubijeno 139 ljudi u koncertnoj dvorani Krokus.

"Svim divljim Rusima. Prestanite mučiti zatvorenike islamske države. Pazite! Nemojte misliti da nemamo priliku da vam se osvetimo za našu uhvaćenu braću. U napadu u petak dokazali smo vam da, ako Bog da, mudžahedini Islamske države mogu da vas kazne za bilo koji od vaših užasa. Mučenje uhvaćenih mudžahedina i objavljivanje snimaka o tome samo povećava našu žeđ za krvlju. Ovoga puta, udarićemo vas tako jako po glavi da će vas buduće generacije pamtiti. Stižu vam teški, krvavi i smrtonosni udari. Očekujte masakr, ako Bog da veoma brzo", stoji u prijetnji i saopštenju ISIS-a.