Svijet

SRBIN NAREDIO DJEVOJČICI (13) DA SE SKINE U SOBI! Maloljetnica trpjela užas mjesecima, na sudu joj se podsmijevali

Autor Aleksandar Blagić

Mladić sa srpskim državljanstvom je jedan od silovatelja trinaestogodišnje djevojčice u Beču.

Izvor: Kurir/Profimedia

Djevojčica od 13 godina u Beču je nekoliko mjeseci silovana od strane čak 17 muškaraca uzrasta od 13 do 19 godina, a krajem aprila će se nastaviti suđenje, prenosi "Fenix magazin". Ona je cijeli slučaj prijavila policiji krajem oktobra 2023. godine, a jedan od osumnjičenih je i državljanin Srbije.

Njemački "RTL" je pisao kako je suđenje u četvrtak prekinuto jer se djevojčica previše potresla i plakala je tokom svjedočenja. Ubrzo se i onesvijestila.

Kada je suđenje prekinuto, svi su napustili sudnicu, a ispred je bio jedan od osumnjičenih koji ima svega 13 godina i podrugljivo se smijao žrtvi silovanja. Ona se vidno uplašila kada ga je vidjela iako je bio pod nadzorom više pripadnika policije.

Suđenje se nastavlja krajem aprila i tada će djevojčica pokušati da govori o grupnom silovanju u hotelskoj sobi. Kako je saopštio njen advokat, najstariji član grupe je rezervisao sobu u hotelu, a djevojčica je ušla u prostoriju i tamo su je već svi čekali i naredili su joj da se odmah skine nakon čega su je svi napali.