Svijet

SPECIJALCI UŠLI U ZGRADU! Poginulo 40 osoba u Moskvi, najmanje 100 povređeno, zarobljeno 200!

Autor Ivana Vlajković

Ubijeno je 40 osoba u koncertnoj dvorani u Moskvi.

Izvor: Maksim Blinov / Sputnik / Profimedia

Koncertnom salom u Moskvi i dalje odjekuju glasne eksplozije, najvjerovatnije izazvane velikim požarom. RIA Novosti prenose da su specijalne jedinice SOBR-a uspjele da uđu u koncertnu dvoranu zajedno sa vatrogascima. Trenutno tragaju za napadačima i evakuišu civile.

Ruske federalne bezbjednosle službe saopštile su da je poginulo 40 osoba i da je više od 100 ranjeno. U toku je istraga da li je u pitanju terorizam. Ruske službe javile su i da je najmanje pet maskiranih napadača upalo u koncertnu dvoranu. Ispred zgrade se nalazi preko 50 vozila hitne pomoći i policije. U terorističkom napadu u Krokusu, prema posljednjim informacijama je ubijeno 40 ljudi, a više od 100 je povređeno, saopštio je Centralni operativni centar FSB.

Izvor: Printscreen/Twitter

Nepoznati napadači upali su u prizemlje "Krokus Sitija" i otvorili vatru iz automatskog oružja.

Poslije toga su "bacili ručnu bombu ili zapaljivu bombu, što je izazvalo požar", prenio je dopisnik "RIA Novosti".

Strahuje se da je u dvorani ostalo zarobljeno više stotina ljudi. Evakuacija je u toku, mediji prenose da su neke osobe evakuisane direktno sa krova zgrade. Snage reda, vanredne i hitne službe su na terenu.

Dopisnik RIA Novosti javlja da se krov ruši. Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova nazvala je ono što se dogodilo u Krokus siti holu terorističkim napadom.

U Moskvi su otkazani svi sportski, kulturni i drugi javni događaji koji su trebalo da se održe ovog vikenda od 23. do 24. marta, saopštio je gradonačelnik ruske prijestonice Sergej Sobjanin.

Bijela kuća: Nema naznaka umiješanosti Ukrajine u teroristički napad

Bijela kuća je saopštila da nema naznaka da su Ukrajina ili Ukrajinci umiješani u teroristički napad u Moskvi.

U ovom trenutku nema naznaka da su Ukrajina ili Ukrajinci bili umiješani u oružani napad - rekao je Džon Kirbi, koordinator za stratešku komunikaciju u Savjetu za nacionalnu bezbjednost, na brifingu za medije.