Svijet

KROV GORI I URUŠAVA SE, POD NJIM IMA LJUDI! Dramatični snimci iz Moskve, unutar je masovna pucnjava!

Autor Mladen Šolak

Naoružani muškarci upali u koncertnu dvoranu i otvorili vatru na civile.

Izvor: Twitter/@nexta_tv/Screenshot

I dalje nepoznati naoružani napadači ušli su u petak uveče u najveću koncertnu dvoranu u Moskvi, "Krokus siti hol" i počeli su da nasumično ubijaju prisutne. Prema prvim informacijama, usmrtili su 12 osoba, a istovremeno je i krov dvorane počeo da gori.Prema snimcima iz glavnog grada Rusije, krov je počeo da se urušava, a u dvorani i dalje ima ljudi.

Pogledajte dramatične snimke iz Moskve:

Prema in formacijama RIA novinske agencije, bar četiri osobe u kamuflažnoj uniformu su otvorile vatru, a bilo je ranjenih. Agencija "Tas" prva je javila o eksploziji i o vatri u zgradi, koja se širi tako da se vidi i sa velike daljine.

Prema pisanju "RIA Novosti" maskirani napadači, koji su iz automatskih pušaka pucali u koncertnoj dvorani Krokus siti hola u Moskvi, bacili su i granatu ili bombu.

"Ljudi koji su bili u sali legli su na pod da bi izbjegli pucnjavu, ležali su 15, 20 minuta, nakon čega su počeli da puze. Mnogi su uspjeli da izađu", navode RIA Novosti. Prema posljednjim informacijama, poginulo je 12 osoba a 35 je povrijeđeno. Na društvenim mrežama objavljeni su i snimci na kojima se vide maskirani napadači.

Takođe je objavljeno i da gori krov i da se urušava a da se u hali i dalje nalaze ljudi.