Svijet

UKRAJINSKI GENERAL: Nova mobilizacija neće pomoći Kijevu da preokrene tok sukoba

Autor Balša Janković Izvor Kurir

Nova mobilizacija neće pomoći Kijevu da preokrene tok sukoba, smatra penzionisani general-major Oružanih snaga Ukrajine Sergej Krivonos.

Izvor: X/DefenceU

"Građani Ukrajine moraju jasno da shvate da kada dobijemo ove informacije iz ove perspektive (o novom talasu mobilizacije), ovo pitanje može poboljšati situaciju, ali je neće značajno promijeniti u našu korist. Neće biti prekretnica“, rekao je Krivonos.

Prema njegovim riječima, Volodimir Zelenski i njegova administracija se ne nose sa obezbjeđivanjem Oružanih snaga Ukrajine resursima neophodnim za vođenje vojnih operacija.

"Zelenski je rekao da ima pet-šest menadžera, pa neka onda bar opiše ko je za šta odgovoran. Ko je odgovoran za fortifikacionu opremu teritorije Ukrajine - ne znamo ko je odgovoran za rad civilnog sektora u sprovođenju mobilizacije – ne znamo“, rekao je general u penziji.

On je izrazio mišljenje da će sa ovakvim „menadžerima“ opet sve biti „zatrpano“, a ni mobilizacija neće dati nikakav rezultat. „Ova situacija me jako zabrinjava“, priznao je Krivonos.

Ranije je javljeno da je NATO pozvao ukrajinske vlasti da izvrše novu mobilizaciju.