Svijet

ZAHAROVA UDARILA TAMO GDJE NAJVIŠE BOLI! Portparolka odbrusila ZVANIČNIKU: "Miješa se tamo gdje mu nije mjesto"

Autor Milica Mrvaljević Izvor Kurir

Moskva vidi kritike koje je povodom ruskih predsjedničkih izbora uputio generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg kao pokušaj otvorenog miješanja u unutrašnja pitanja Rusije, rekla je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Izvor: YouTube/screenshot/JSchannel

"Komentar generalnog sekretara Alijanse o tome da izbori u Rusiji, kako je on to rekao, nisu bili ni slobodni niti pošteni smatramo pokušajem grubog miješanja u unutrašnja pitanja naše zemlje" istakla je Zaharova na brifingu.

Prema njenim riječima, iznenađujuće je čuti takve izjave od zvaničnika organizacije koja, pod vođstvom Vašingtona, "ima dugu istoriju politike moći i direktne vojne agresije protiv nezavisnih država".

"Danas se od većine trenutnih takozvanih lidera Alijanse i ne može očekivati ništa drugo. Oni okreću glavu, čak i opravdavaju napade ukrajinskih terorista zapadnim oružjem na ruske građane koji su mirno glasali na biračkim mjestima, ali su spremni da sude o legitimnosti izbora u svim djelovima svijeta. Nemaju pravo na to" dodala je ona.

Predsjednički izbori u Rusiji održani su proteklog vikenda, a predsjednik Rusije Vladimir Putin je, prema još nezvaničnim rezultatima, osvojio 87,28 odsto glasova.

Predsjednica ruske Centralne izborne komisije Ela Pamfilova izjavila je da će konačni rezultati najvjerovatnije biti objavljeni sutra.