Svijet

BAJDEN BIJESAN KAO RIS! Predsjednik SAD psovao i vikao na saradnike, POSLANIK OTKRIO DETALJE

Autor Milica Mrvaljević Izvor Kurir

Na privatnom sastanku u Bijeloj kući u januaru, saveznici američkog predsjednika Džo Bajdena su mu saopštili da su njegove ankete u Mičigenu i Džordžiji pale zbog njegove politike prema ratu između Izraela i Hamasa.

Izvor: Shawn Thew - Pool via CNP / INSTAR Images / Profimedia

Naime, Bajdenu su rekli da ne može sebi da priušti kontra postupke ako želi da još jednom pobijedi Donalda Trampa. Bajden je tada počeo da viče i psuje, rekao je poslanik upoznat sa sastankom.

Vjerovao je da je radio ono što je ispravno, uprkos političkim posljedicama, istaknutno je.

Upitan o ovom incidentu, Endrju Bejts, portparol Bijele kuće, rekao je: "Predsjednik Bajden donosi odluke o nacionalnoj bezbijednosti samo na osnovu potreba nacionalne bezbijednosti zemlje – bez drugog faktora."

Bajdenov rejting od 38 odsto podrške u ovoj fazi kalendara je niži nego kod posljednja tri predsjednika koji su izgubili reizbor: Trampa (48%), Džordža Buša (39%) i Džimija Kartera (43%), prema istraživanja Galupa.

Bajden je dugo vjerovao da ne dobija dovoljno priznanja za njegovu ekonomsku politiku koja je stvorila 15 miliona novih radnih mjesta. U želji da dopre do rasejanih glasača koji se možda kolebaju, rekao je svom timu koji mu piše govor da ublaže uzvišenu retoriku i jasno iznesu šta je uradio, rekla je osoba upoznata sa pripremama za njegov govor.