Svijet

DETALJI UŽASA U KANADI: Zaklano šest osoba u kući, beba od dva i po mjeseca najmlađa žrtva!

Autor Gordana Šćepanović Izvor Kurir

Najmlađa žrtva masakra u Otavi u kojem su ubijene četiri odrasle osobe i dvoje djece bila je djevojčica od dva i po mjeseca, objavila je večeras policija.

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Mladić (19) Febrio de Zojsa, državljanin Šri Lanke, optužen je za ubistvo. On je u to vrijeme živio u kući, kaže policija. Policija Otave potvrdila je da je najmlađa žrtva imala dva i po mjeseca. Beba je rođena u Kanadi, ali porodica je bila nova u zemlji. Odgovarajući na pitanje novinara, policija je potvrdila da je to najveće ubistvo u posljednje vrijeme.

Žrtve su identifikovane kao majka Daršani Banbaranaiake Gama Valve Daršani Dilantika Ekaniake (35) i njena djeca - sedmogodišnji dječak Inuka Vicramasinger, četvorogodišnja ćerka Ašvini, dvogodišnja Rinjana i dvogodišnjak Keli.

"Besmislen čin nasilja"

Šesti muškarac - Amarakunmubijajansela Ge Gamini Amarakon (40) takođe je pronađen mrtav. Otac i suprug nastradalih pronađeni su na licu mjesta. On je hitno prevezen u bolnicu, gdje je i dalje u teškom stanju.

Šef policije Otave Erik Stabs rekao je novinarima: „Ovo je bio besmislen čin nasilja počinjen nad čisto nedužnim ljudima".

"Nema prijetnje po javnu bezbjednost"

On je takođe potvrdio da je za sva ubistva i ranjavanje korišćen "predmet nalik nožu". Policija kaže da je pokrenula složenu istragu. Oni su takođe potvrdili da ranije niesu imali interakciju sa osumnjičenim ili porodicom.

Jeziv zločin odigrao se u oblasti Baraven u kanadskoj prijestonici Otave, a policija je pozvana na lice mjesta nešto prije 23 sata po lokalnom vremenu. Policija je prvo pozvana na lice mjesta zbog izvještaja da je tata vikao na ulici.

,,Ne postoji stalna prijetnja po javnu bezbjednost" kaže policija Otave.