Svijet

MONSTRUM UBIO JOŠ JEDNU DJEVOJKU ČIM SE VRATIO SA RATIŠTA: Pomilovan zbog odlaska na front u Ukrajini

Izvor Kurir

Ubica koji je pomilovan zbog odlaska na ukrajinski front uhapšen je zbog brutalne likvidacije djevojke ubrzo nakon povratka sa ratišta!

Izvor: Not supplied / WillWest News / Profimedia, Chita.ru / WillWest News / Profimedia

Ciren-Dorži Cirenžapov (42), koji je ranije osuđen za ubistvo i rasparčavanje tijela Ekaterine Skvorcove (18), nakon šestomjesečnog boravka na frontu i oslobođenja od vojne dužnosti, ubio je djevojku (22) u sibirskom selu Ugdan.

Policija nije imenovala žrtvu.

Okružni sud u Čiti osudio je ranije Cirenžapova na 14 godina zatvora u strogom režimu, međutim, monstrum se nalazio među hiljadama ubica i silovatelja i okorelih kriminalaca koji su pušteni u rusko društvo nakon što su odslužili mandat u vojsci.

Izvor: CHITA.RU / WILLWEST NEWS / PROFIMEDIA

Detalji monstruoznog ubistva Ekaterine Skvorcove, koja je radila kako konobarica u striptiz klubu, lede krv u žilama. Cirenžapov je najprije bacio dio Ekaterininog raskomadanog tijela u lokalnu rijeku. Zatim je pio cijelu noć i sledećeg dana bacio njenu odsječenu glavu zajedno sa ostalim djelovima tijela i krvlju umrljanu odjeću kroz prozor na 12. spratu njegovog iznajmljenog stana.

Izvor: Not supplied / WillWest News / Profimedia

Jezivi prizor vidjela su djeca i tinejdžeri koji se igraju.

Majka žrtve Svetlana Skvorcova (48) morala je da identifikuje tijelo u mrtvačnici.

"Vidjela sam komade mesa na kolicima. Jedva sam stajala na nogama. Nisam razumjela ni šta govore. Mogli su da je stave na sto i da prekriju djelove tijela čaršavom. Bilo je potpuno nehumano vidjeti je ovakvu" navela je Skvorcova.

Svetlana i njen bivši suprug Igor platili su oko 250 eura da se tijelo sašije za sahranu.

Cirenžapov je odslužio manje od tri godine kad je oslobođen da se bori u Ukrajini. Drastična regrutacija počela je sredinom 2022. godine. Izvještaji pokazuju da je samo Vagner, ruska paravojna grupa koju je tada predvodio Jevgenij Prigožin, regrutovala 49.000 zatvorenika.

Ministarstvo odbrane Rusije slijedilo je taj primjer. Zatvorenicima su ponudili jednostavan dogovor koji je podrazumevao šest mjeseci na frontu nakon čega bi bili slobodni i dobili bonus od oko 1.000 eura.

Svi vojnici koji su pokušali da pobjegnu ili su odbili naređenja su pogubljeni.