Svijet

OVO SU GRANICE KOJE RUSIJA ŽELI DA POSTAVI U EVROPI! Šokantan prikaz Ukrajine, NEMA pregovora sa Zelenskim! (VIDEO)

Autor Aleksandar Blagić

Dmitrij Medvedev, bivši predsjednik Ruske Federacije, privukao je pažnju zbog izjave da se ruske trupe neće zaustaviti dok ne zauzmu skoro cijelu Ukrajinu.

Izvor: breakingUAnews/X

Dmitrij Medvedev, zamjenik predsjednika Savjeta bezbjednosti Ruske Federacije i bivši predsjednik, izjavio je da Rusija neće pregovarati sa Ukrajinom o miru i naglasio je da će se "istorijski djelovi Rusije vratiti kući". Istakao je da će Rusija nastaviti sa "specijalnom vojnom operacijom" sve dok "druga strana ne kapitulira".

Medvedev je održao "predavanje" ispred mape Ukrajine koja prikazuje tu zemlju samo sa Kijevom i oblasti oko prijestonice. Na toj mapi se vidi Rusija koja kontroliše kompletan istok i jug države, kao i obalu Crnog mora.

Na mapi se takođe vidi da su djelovi Ukrajine pripojeni Poljskoj, Rumuniji i Mađarskoj. Tokom predavanja, Medvedev je istakao da je nekadašnji ukrajinski vođa naveo da Ukrajina nije Rusija i da, prema njegovim riječima, taj "koncept" mora da nestane.

Isključio je i mogućnost eventualnih mirovnih pregovora sa predsjednikom Ukrajine Volodimirom Zelenski. Dodao je da, svaka nova vlada Ukrajine, mora da "prizna" i "prepozna" stanje na terenu (kako je on pokazao na mapi tokom predavanja) da bi Rusija mogla da stupi u te pregovore.

"Teritorije na obje obale Dnjepra deo su ruskih strateških i istorijskih granica. Zato su svi pokušaji da se nasilno promjene i da se žive odsjeku osuđeni na propast", zaključio je Medvedev.